2
Mayıs
2024
Perşembe
ZONGULDAK

Ölüm sebepleri ihmal!

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi’nde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden son madencinin de cesedi çıkarıldı. Kozlu Müessesesi 1 No’lu Yeni Kuyu’da sabaha karşı meydana gelen göçük ve sonrasında sızan gazdan 3 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi zehirlenmişti.

Toprak altında kalan Şahin Akkurt ile İsmail Akyol’un cesetlerinin çıkarılmasının ardından, son olarak da Kamil Burgucu’nun cesedine ulaşıldı.

Ceset, yakınlarının gözyaşları arasında maden ocağından çıkarıldı. Olay sonrasında sadece Kamil Burgucu’nun 1 No’lu Yeni Kuyu’da çalıştığı, diğerlerinin ise kurtarma çalışmalarına katılan madenciler oldukları öğrenildi.

Kurtarma çalışmalarını yakından takip eden TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen, hayatını kaybeden Şahin Akkurt ve İsmail Akyol ile zehirlenen 4 madencinin, kurtarma çalışmasına katılan madenciler olduğunu söyleyerek, "Bu arkadaşlarımız gazdan zehirlendi.

Aslında tüm işçilerin gaz maskesi var. Fakat yaşanan panik nedeniyle hiçbiri gaz maskesi takmamış" dedi.
Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu da, gaz maskelerinin arızalı olmasının mümkün olmadığını söyleyerek, işçilerin hiçbirinin maske takmadığının belirlendiğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2005 Çarşamba 13:55:07
Güncelleme :21 Mayıs 2005 Cumartesi 16:06:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
?? IP: 85.100.155.xxx Tarih : 19.05.2005 21:53:15
İŞTE BU KADAR! İNSAN HAYATINA VERİLEN DEGER.KURUM OLARAK GEREKLİ TEDBİRLERİ ALMAYIN VE BU ŞEHİTLERİ SUÇLAYIN. YAZIKLAR OLSUN.