3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ölümcül hastalıkların sebebi sigara!

Zonguldak İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Güner, sigarının zararlarına değinerek, sigaranın bir çok öldürücü hastalıklara yol açtığını kaydetti.


Zonguldak İl Sağlık Müdürü Öner Güner, tütün zararları konusunda ‘İl Tütün Kontrol Kurulu’nun kurulduğunu belirterek, “Tütün kullanımı çok yaygın bir bağımlılık çeşidi olmasının yanı sıra tütün ve dumanında bulunan maddelerin insan sağlığı üzerine yaptığı olumsuz etkilen nedeniyle dünyanın ve ülkemizin en önemli ve önlenebilir halk sağlığı sorunlarından biridir.

Sigara kullanımı pek çok öldürücü hastalığın meydana gelmesine yol açmaktadır. Tütün kontrol çerçeve sözleşmesi kapsamında yapılacak çalışmaların planlanması ve ülkemizde sigara tüketiminin kontrol altına alınarak vatandaşlarımız, özellikle gençlerimizin korunması amacıya 2006-2010 yıllarını kapsayacak şekilde ulusal tütün kontrol programı hazırlanmıştır. İlimizde tüm kamu özel kurumlar ve kuruluşlarca yerine getirilecek düzenlemelerin izlenmesi için gerekli tedbirleri almak üzere Zonguldak Sağlık Müdürlüğünce İl Tütün kontrol Kurulu oluşturulmuştur.

Çalışmalara öncülük ederek örnek teşkil etmek, sigara içme alışkanlığının azaltılması; sigara içmeyenlerin korunması, bilgilendirilip bilinçlendirilmesi, kanun kapsamında hükümlerin titizlikle uygulanmasının sağlanmasını amaçlamıştır. İl Tütün Kontrol Kurulu Vali Yardımcısı Başkanlığında her ay toplanarak, 5727 sayılı kanunun kamuoyuna tanıtımı, benimsetilmesi ve alınan kararların takip edilmesine karar vermiştir” dedi.


Ayrıca Güner, tütün ürünleri ile ilgili uyarı ve yazıları İl Sağlık Müdürlüğü’nden ve internet sitelerinden temin edilebileceğini kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 18:16:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?