3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ölümlü kavga davası başladı

ZONGULDAK'TA ADAM ÖLDÜRME DAVASI BAŞLADI

Zonguldak'ın Gelik beldesinde iki komşu arasında çıkan kavgada bıçaklanarak hayatını kaybeden kişiyi öldürdüğü iddiasıyla tutuklu bulunan şahıs ve 2 oğlunun yargılanmasına başlandı.

Şüpheli baba soğukkanlı ifadelerle hayatını kaybeden kişiyi kendisinin bıçakladığını söylerken, mahkeme 3 sanığın da tutukluluk halinin devamına karar verdi.

11 Ağustos 2009 tarihinde meydana gelen olayda sanık Nurettin B.'ye ait evin çatısı yanmasıyla başladı. Çatısının yandığını gören 60 yaşındaki Nurettin B. ile oğulları Nejdettin ve Özer B. daha önceden yer davası nedeniyle anlaşmazlıklar yaşanan Koç ailesinden şüphelendi. Nurettin B. ve oğulları Nejdettin ve Özer B.'nin, evlerinin çatısını yakmakla suçladıkları Koç ailesinin yazıhanesine giderek tehdit ettiği iddia edildi. Olayı duyan Serkan Koç, Serdar Koç ve Salih Koç, Nurettin B.'nin oturduğu evin

önüne gelerek aşağıya inmesini istedi. Oğulları Özer ve Nejdettin ile aşağıya inmesi üzerine iki aile arasında başlayan tartışma arbedeye dönüştü. Kavdgada kafasına sopa darbesi alan Serdar Koç, kesici alet darbesi ile öldürüldü. Olayın ardından olay yerine gelen polis ekipleri, görgü tanıklarından yola çıkarak Nurettin B., ve oğulları 26 yaşındaki Özer B., Y.B. ile Nejdettin B.,'yi gözaltına aldı. Y.B. savcı tarafından serbest bırakılırken kardeşleri ve babası tutuklanarak Beycuma Cezaevi'ne gönderilmişti. 65 gün sonra ilk duruşması gerçekleşen dava öncesinde de tarafların yakınları birbirlerine girdi. Olay geniş güvenlik tedbirleri alan polisin müdahalesi ile büyümeden önlendi. İlk kez hakim karşına çıkarılan sanıklardan Nurettin B. konuşmasında soğukkanlı ifadeler kullandı. Çıkan arbedede tavuk kümesinde bulunan bıçak ve makası aldığını ve maktul Serdar Koç'a vurduğunu anlatan baba Nurettin B., "Evden aşağıya inerken soba demirini elime aldım. İlk olarak sopa ile Serdar Koç'un kafasına vurdum. Yere düşen Serder Koç'u tavuk kümesinin oraya sürükledim. O sırada oğullarım ve Serdar Koç'un kardeşleri kavga ediyordu. Ben tavuk kümesinin yanına otları düzeltmek için koyduğum çakıyı Serdar Koç'a vurdum. Serdar Koç'u bıçaklayan benim" dedi.

Diğer sanıklar Özer ve Nejdettin B. mahkemeye verdikleri ifadede bıçak görmediklerini ve Serdar Koç'un öldüğünü sonradan öğrendiklerini söyledi. Ölen Serdar Koç'un kardeşi Serkan Koç mahkemeye verdiği ifadesinde ise Nurettin B.'nin de bulunduğu kahvede otururken kavga haberini alarak olay yerine gittiğini söyledi. Ağabeyinin Nurettin B. ve oğulları Necdettin ile Özer tarafından darp edildiği anlatan Serkan Koç ise şöyle konuştu:

"Olay günü kahvehanede oturuyorduk. Y.B. de vardı. Yeğenim Sedat Kabacalı aradı. 'Bize saldırdılar' dedi. Ben sonra benden önce kahvehaneden çıkan Y.B.'yi aradım. Y.B. yanıma geldi. 'Ağabey ne gerek var böyle şeylere, bunlara takıntı olmuş evi sizin yaktığınızı düşünüyorlar. Birbirimize iş yapıyoruz biz' dedi. Sonra Nurettin, Nejdettin ve Özer'in ağabeyim Serdar Koç'a vurduğunu gördüm. Ağabeyimi bahçelerine sürüklemeye başladılar. Ben de Nurettin ve Özer ile boğuşmaya başladım. Ağabeyimin o sırada yaralandığını bilmiyordum. Kimsenin elinde bıçak görmedim."

Y.B. ise olay günü kahvehanede Serkan Koç ile oturmadıklarını, diğer sakat kardeşleri Selim Koç ile oturduklarını söyledi. Koç ailesinin avukatı Ali Aygün, Nurettin B.'nin çocuklarını kurtarmak için suçu üstlendiği ve onun kadar oğullarının da suçlu olduğunu, sanıkların avukatı Veysel Sivri ise Koç ailesinin üç sanığın da ceza alması için uğraştıklarını söyleyerek Özer B. ile Nejdettin B.'nin tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti üç sanığın da tutukluluk hallerinin devamına karar vererek davayı 13 Kasım Cuma gününe erteledi.

ZONGULDAK'TA ADAM ÖLDÜRME DAVASI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2009 Cumartesi 15:33:01
Güncelleme :17 Ekim 2009 Cumartesi 16:09:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?