7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

Ölümün kıyısından ikinci dönüş

ÖLÜMÜN KIYISINDAN İKİNCİ DÖNÜŞ

Zonguldak'taki grizu patlamasından 3 dakikayla kurtulan madenci Hayri Çınar, 2 sene önce de 300 metrelik uçurumdan denize yuvarlandığı aracın içinden sağ çıkmıştı.

TTK'ya bağlı Karadon Müessese Müdürlüğü'ne ait maden ocağında meydana gelen patlamadan 11 işçi son anda kurtuldu.

Ocakta çalışan ve elektrik kablosu döşeyen 11 maden işçisi, atölyede yarım saatte zor kesilebilen kabloyu can havliyle 3 dakika içinde keserek dışarı çıkmayı başardı.

Kazadan kurtulan ve yaşadıklarını ağlayarak anlatan Hayri Çınar, 2008 yılında 300 metre uçurumdan denize uçan otomobilin içinden sağ çıktığını hatırlattı. Hayri Çınar, bu kez de dakikalarla bağlandığı hayata daha sıkı sarılacağını söyledi.

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Hayri Çınar da yukarı çıkmak için birbirlerine tutunduklarını belirtti. Gözyaşları içerisinde yaşadıklarını anlatan Çınar, "Bir gürültü duydum. Arkamı döndüğümde yoğun toz dumanı ve parçalar yüzüme vurdu. Kısa süreli bir şok geçirdim. Kendimi toparladıktan sonra arkadaşlarımızla birlikte ne yapacağımıza karar verdik. Çok şükür sağ salim yukarı çıktık. Şimdi arkadaşlarımızı düşünüyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2010 Cumartesi 16:05:05
Güncelleme :22 Mayıs 2010 Cumartesi 23:31:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?