3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ön eleme mülakatları sona erdi

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) 3 bin işçi alacağını açıklaması üzerine kuruma müracaat eden 37 bin 196 kişi arasında seçim yapılabilmesi için başlatılan ön öleme mülakatları sona erdi.


Zonguldak'ta, TTK Üzülmez Müessese Müdürlüğü'nde kurulan teknik komisyonlar önünde odunları baltayla kesip omuzunda taşıyan adaylar ellerine verilen kazma ve kürekle becerilerini gösterdi. Komisyon tarafından boy ve kilolarına bakılan adaylar dayanıklılıklarına göre puan toplamaya çalıştı. Alınacak bin 500 + bin 500 olmak üzere 3 bin işçi için yapılan mülakatlarda üniversite mezunlarının zorlandığı, köylerden gelen gençlerin başarılı olduğu gözlendi.


Uzun yıllar sonra ilk kez böyle bir yarış heyecanı içerisinde işçi alındığını belirten Üzülmez Müessese Müdür Yardımcısı Ali Hekim, mülakat sonrası noter huzurunda çekilecek kuranın 18-20 Kasım tarihleri arasında olacağını söyledi.
Mülakatlarda ilk etapta boy, kilo, evraklarının tam olması, beden gücüne yönelik mülakata uygun olup olmadığına bakıldığını anlatan Ali Hekim, şöyle konuştu: "Daha sonra bedensel güçlerini ve madencilik bilgisini ölçmek için komisyon tarafından sınava tabi tutuluyor. Kendilerine komisyonlarımız puan verecek. Puanlara göre müracaat edenler sıralamaya sokulacak. Genel müdürlük tarafından kararı verilecek puanlamalar torbaya girecek ve son aşamada çekilen kurayla işçi alımı gerçekleştirilecek. Mülakatlarımızın bugün son günü fakat mülakatları kaçıran işçilerimiz için yarın tekrar komisyon kurulacak."


Büyük bir ihtimalle mülakat sonuçlarının bu hafta içinde açıklanacağını anlatan Hekim, sözlerini şöyle sürdürdü: "9 bin madenci adayı arkadaşımız mülakattan geçti bugün ve yarın yaklaşık bin kişi mülakatlara katılacak. Noter huzurunda çekilecek kuranın 18-20 Kasım tarihleri arasında yapılması hedefleniyor. Ben tüm madenci adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum."
Maden ocaklarında daha önce çalışmadığını belirten ve TTK'ya ait bölümlerde becerisini gerçekleştiren aday Recep Çay (25), "Maden ocaklarında daha önce çalışmadım. Ama devlet işi olduğundan umudumuz var. TTK işi zor fakat imkanları iyi. İnşallah olur" dedi.


Mülakatın zor olduğunu belirten madenci adayı Dursan Erkurt, (26) da şöyle konuştu: "TTK'ya girmek çok kolay bir iş değil. Çok zorlu sınavlardan geçiriliyoruz. Ama inşallah TTK'ya gireceğiz." En zorlandıkları bölümlerin kütük taşımak olduğunu belirten bir başka aday ise, "Kütüklerde biraz zorlanıyoruz ama umutluyuz. Torpil yoksa biraz zor gibi geliyor. İnşallah şansımız yardım eder kazanırız. Bu aşamalardan sonra kaybetmemiz çok kötü olur" diye konuştu.


İşçi adaylarından bir kısmı heyecanla sıranın gelmesini beklerken kendisini yarışa kaptıran adaylardan bazıları zamanla yarıştı. Mülakatlarda daha önceki yıllarda gerçekleştirilen ve bir aylık zamanda açıklanan puanların ise TTK bünyesinde kurulan komisyonca erken açıklanmasının sağlanacağı bildirildi.
Mülakatları geçen adaylar noter huzurunda çekilecek kuradan sonra 1 Ocak 2009 tarihinde iş başı yapacaklar.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 14:52:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?