3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Onlar şimdi çok mutlu!

Zonguldak'ın Gelik beldesinde 11 yıl boyunca tek göz harabe bir evde yaşam mücadelesi veren 5 kişilik Yıldız ailesine yardım eli uzandı.

Kızılay ve yardımseverlerin yardımı, Yıldız ailesini bu sefer mutluluktan ağlattı.
Gelik beldesinde oturan engelli vatandaş Celal Uzun, zihinsel engelli Yasemin Yıldız'a maaş bağlanmasına aracılık ederken ailenin dramına şahit oldu. Zihinsel engelli kızla birlikte 5 kişinin insan sağlığına uygun olmayan ortamda yaşamasına gönlünün razı olmadığını ifade eden Uzun, durumu Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şubesi'ne haber verdiğini söyledi.

Bundan 15 gün önce ailenin yaşadığı ortamı gören dernek yetkilileri, Gelik ve Zonguldak'taki hayırsever işadamlarını harekete geçirerek aileye sıcak yuva bulunması konusunda seferberlik başlattı. Yıldız ailesine Mustafa Koç isimli vatandaş evini verdi. Esnaflardan toplanan oturma grubu, halı, sandalye ve mutfak eşyası olmak üzere ev dayanıp döşendi.


Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün ile yönetim kurulu üyesi Murat Uzun, sefalet içinde yaşayan ailenin evine gelerek yeni ev müjdesi verdi.
Baba Muharrem Yıldız (56), "Bizi zor durumdan kurtardılar. Herkesten Allah razı olsun. Eski evimizde çocuklarım üşüyordular. Yeni evimize gelince çocuklar da rahata ve huzura kavuştu. Bizi mutlu edenleri de Allah mutlu etsin. Bu işe adım atan herkesten Allah razı olsun. Çok mutluyuz" dedi. Anne Elmas Yıldız, "Bu eve geldik geleli çamurun içinde yaşıyorduk. Su içinde çok zor şartlar altında yaşıyorduk. Şimdi sıcak bir eve kavuştuk ve çok mutluyuz" diye konuştu.


Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün ise yeni evde yaptığı konuşmada, "Bu ailemiz 11 yıldır barakada yaşıyordu. Şimdi yeni evlerindeyiz. Hayırseverlerin yardımları ile yaptık her şeyi. Hayırseverlerin hepsine buradan teşekkür ediyorum. Zihinsel engelli olan çocuklarımıza da inşallah özürlü maaşı bağlatacağız. Bu tür yardımlar hayırseverlerin, hayırsever iş adamlarının yardımları ile gerçekleşiyor. Bu ailemiz sıcak bir yuvaya kavuştu. Böyle nerde yardıma muhtaç olan aile varsa bulup yardımlarımızı yapacağız. Bu akşam huzurlu yatacağız yataklarımıza. Bundan sonra da yardımlarımızı yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 23:01:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?