3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Onur'un cesedi bulundu

Zonguldak'ta bir hafta önce intihar edeceği şeklinde yakınlarına mesaj atıp bir daha haber alınamayan lise son sınıf öğrencisi Onur Akyüz'ün (17) cesedi Kapuz Plajı mevkiinde, denizde bulundu.

Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Onur Akyüz, geçen pazar okuduğu dershanenin sınavı olduğunu söyleyerek evden ayrıldı. Evine dönmeyen Onur Akyüz'ün cep telefonu akşam saatlerinde arkadaşı tarafından evine getirilirken, kendisinden bir daha hiç haber alınamadı. Aradan geçen bir haftayı oğullarına sağ salim kavuşma hayalleriyle geçiren aile, gelen kötü haberle yıkıldı. Bir haftadır, oğullarına seslenerek eve dönmesini isteyen aile, Onur'un öldüğü haberini alınca sinir krizleri geçirdi.

Atatürk Devlet Hastanesi Morgu'na getirilen Onur Akyüz'ün cesedine otopsi yapıldı. Onur'un, boğularak öldüğü tespit edildi. Baba Fehmi Akyüz ve yakınları feryat ederken anne Esma Akyüz, morga getirilmedi.

ŞOK EDEN MESAJLAR

İstanbul'da oturan ve bir süre önce Onur ve ailesinin hasretine dayanamadığı için Zonguldak'a taşındığını söyleyen hala Songül Arabacı, Onur Akyüz ile irtibat kuran son kişi oldu. Halası Songül Arabacı'yı telefondan arayarak MSN'sini açmasını isteyen Onur, bir süre MSN'den halasını şaşırtan ve korkutan ifadeler yazmaya başladı. Onur'un kendisinden helallik istediğini belirten hala, şunları söyledi: "Görüntülü görüşelim, kamerayı aç dedim. 'Boşver yüzümü görme hala' dedi. Oğlum, Busenur, senin yüzünü görmek için ağlıyor dediğimde ise 'Benim bu hayatta yerim yok. Hakkını helal et. Hastasın, sakın üzülme' diye yazdı ve MSN'yi kapattı."

Hala Songül Arabacı, MSN'yi kapattıktan sonra telefonunun çaldığını ve Onur'dan gelen mesajda, intihar edeceği yönünde yazılar olduğunu ifade etti. Onur'un mesajda şöyle yazdığı belirtildi: "Hala akşam duyacağın acı haberle sakın yıkılma, hastasın. Geçmiş olsun. Seni çok seviyorum canım halam. Hakkını helal et. Busenur'u öp benim yerime."

İNTİHAR SEBEBİ ÖĞRENİLEMEDİ

Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan emekli 47 yaşındaki Fehmi Akyüz, bir hafta boyunca kendi imkanları ile yaptıkları araştırmada hiçbir sonuca ve ize rastlamadıklarını belirtti. Oğlunun intihar sebebini bilmediklerini söyleyen baba Akyüz, oğlunun ailesiyle ve arkadaşları ile hiçbir sorununun olmadığını dile getirdi.

Hastane önünde feryat ederek polislerin yeğenini aramadığını iddia eden Onur Akyüz'ün halası Nezahat Akçoban, kayıp bürosunun da görevini yapmadığını öne sürdü. Hastanenin güvenlik görevlisinin elinde bulunan Onur'un fotoğrafını gören hala, fotoğrafı almak için koştu. Fotoğrafı öpen hala fenalık geçirerek bayıldı. Çevredekilerin yardımı ile araca bindirilen Onur'un yakınları, cenaze namazının kılınacağı köyün yolunu tuttu.

Oğlunun tabutuna sarılarak ağlayan baba Fehmi Akyüz ise, oğlunun tabutunun Kilimli Belde Belediyesi'ne ait cenaze aracına bindirilmesini izledi. Güçlükle ayakta durduğu gözlenen acılı baba, cenaze aracı ile birlikte morgun önünden ayrıldı. Sahil Güvenlik teknesinin deniz yüzeyinde cesedine ulaştığı Onur'un cenazesi Zonguldak merkeze bağlı Kumtarla köyüne gönderildi.

Polis, liseli Onur'un intihar sebebini araştırırken gencin cenazesi öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazı ile köy mezarlığına defnedilecek.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2009 Pazar 15:54:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?