3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Organları 5 kişiye hayat verecek

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, trafik kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Erdinç Tolga'nın organları 5 kişiye hayat verecek.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 18 Temmuz 2008 tarihinde Musa Erdinç Tolga'nın (46) kullandığı araç, alkollü olarak araç kullanan Barbaros Ö.'nün aracıyla çarpıştı.

Güvenlik kameralarından saniye saniye görüntülenen kazada ağır yaralanan Erdinç Tolga'nın kaldırıldığı Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşti.

Beyin ölümü sonrası Tolga'nın organları, oğlu Özgür Tolga tarafından bağışlandı. Erdinç Tolga, 5 kişiye hayat verecek. Ankara Başkent Hastanesi ve Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nden gelen ekiple organları uçakla ve karayolu ile yola çıktı. Ölen Tolga'nın böbreklerinin, gözünün, karaciğeri ve kalbinin bağışlandığı belirtildi. Tolga'nın kazada emniyet kemeri kullanmadığı ileri sürüldü.

Tolga'nın bacanağı olan Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) Zonguldak Parti Meclisi Üyesi Şerafettin Turpçu, bir yandan hüzün yaşarken diğer yandan sevinç yaşanacağını söyledi. Tolga'nın küçük oğlu ile arkadaş gibi olduğunu söyleyen Turpçu, şöyle konuştu: "Bir taraftan derin bir üzüntü içerisindeyiz. Diğer taraftan başka hayatlar yaşasın diye bir karar verdik. Herkesin bunu yapmasını istiyoruz. Erdinç Tolga, küçük oğlu ile samimiydi ve sırlarını paylaşırdı. Babası hayatını kaybettiğinde 'arkadaşımı kaybettim' diye çok ağladı ve üzüldü."

Organlardan, İstanbul Memory Hastanesi'ne karaciğer, Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kalp, ZKÜ Hastanesi'ne kornea, 2 böbrek ise Gazi Üniversitesi Hastanesi'ne gönderildi.

Başkent Üniversitesi'nden Yrd. Doç.Dr. Şinasi Sevmiş, "Kalp uçak kiralanarak gönderildi. Diğer organlar da karayolu ile gönderildi" dedi. Tolga'nın Ereğli ilçesinde SHP üyesi olduğu öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 10:49:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
karaelmaslı IP: 78.171.243.xxx Tarih : 25.07.2008 00:36:23

bir nakil bekleyen hasta olarak bu davranısı yapan ERDİNÇ TOLGA'nın ailesini kutluyorum.ALLAH TÜM ORGAN BAGISI YAPAN insanlarımızdan RAZI OLSUN.