3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ormanların 'hızır acil'leri işbaşında!

BATI KARADENİZ ORMANLARINA 5 İLK MÜDÜHALE ARACI ALINDI

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 5 ilk müdahale aracı alındığı, 2 adet de arozöz alınacağı bildirildi.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Koruma Şube Müdürü Orman Yüksek Mühendisi Turgut Gül, yangınla müdahale kapsamında 5 adet ilk müdahale aracı alındığını söyledi.

12 Kasım 2009 tarihinde teslim alınan ilk müdahale araçlarından 3'nün Karabük, 1'nin Yenice, 1'nin de Zonguldak Orman İşletme Müdürlükleri'ne teslim edildiğini belirten Gül, “Alınan müdahale araçları, 350 litre su kapasiteli ve 25 litre köpük haznelidir. Araçların arkalarında arozöz pompası da bulunuyor. Bu araçlar, yangınlara daha etkin ve büyümeden müdahale edilebilmesi anlamında büyük görev alacağını düşünüyoruz. Bölgemizde yangın olmasın bu araçlara da ihtiyaç duymayalım isteriz ama olduğunda da en teknik ve sonuca giden yöntemlerle yangına müdahale ediyoruz” dedi. İlk müdahale araçlarının maliyetinin ise arkasında kullanılan arozöz pompaları ile birlikte toplam 340 bin TL'yi bulduğunu belirten Gül, Aralık'ın ilk haftasında da 2 adet arozöz alınacağını, bunların da Devrek ve Karabük işletmelerine verileceğini kaydetti.

Ayrıca Gül, Orman Bölge Müdürlüğü ve bağlı işletmelerde daha önce ilk müdahale aracının bulunmadığı, 19 olan arozöz sayısının da 21'e çıkacağını kaydetti.

BATI KARADENİZ ORMANLARINA 5 İLK MÜDÜHALE ARACI ALINDI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2009 Pazar 17:23:00
Güncelleme :30 Kasım 2009 Pazartesi 10:08:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?