5
Mayıs
2024
Pazar
ZONGULDAK

Ormanlık alana 'mezarlık'

Zonguldak Belediyesi'nin Orman Bölge Müdürlüğü'nden 50 yıllığına kiraladığı ormanlık alana, 78 metreküp kayın ağacı kesilerek mezarlık yapılıyor.

Zonguldak Belediyesi, Baştarla Mahallesi'nde 1940 yılında hizmet vermeye başlayan Asri Mezarlık ile yanında 5 yıl önce açılan 2 bin defin kapasiteli ek mezarlığın dolmak üzere olması üzerine Orman Bölge Müdürlüğü'nden yeni mezarlık için yer tahsis edilmesini istedi.

Belediye ve Orman Bölge Müdürlüğü'nün birlikte yaptığı inceleme sonucunda Kırat Mahallesi'ndeki ormanlık alan, mezarlık yeri olarak tespit edildi. Kayın ağaçlarıyla kaplı ormandaki 13 bin 197 metrekarelik alan, yıllık 850 liralık bedel karşılığında 50 yıllığına belediyeye kiralandı. Bu alandaki 78 metreküplük ağacın kesilmesi ardından 2 ay önce mezarlık yapımına başlandı. Orman alanının içinde yer alan, içerisinde gasilhane, mescit, idari binaların da bulunacağı 2 bin defin kapasiteli mezarlığın ekim ayı sonunda hazır hale getirilmesi planlandı.

"HALKIMIZA YAKIŞIR BİR MEZARLIK KAZANDIRACAĞIZ"

Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, 1940'dan bu yana defin yapılan mevcut mezarlıkta yer kalmadığını söyledi. Kendisinden önceki dönemde belediye ve Orman Bölge Müdürlüğü'nün Kırat Mahallesi'ndeki alanı mezarlık olarak tespit ettiğini belirten Başkan Akdemir, şöyle konuştu:

"73 yılda yaklaşık 23 bin Gömü yapılan mevcut mezarlıkta çok az Gömü yerimiz kaldı. Kentimizde mezar yeri çok önemli. Bunun için daha önce kiralanan alanda mezarlık çalışmalarına başladık. İller Bankası'ndan alınan 1 milyon 700 bin lira kredi ile buraya modern bir mezarlık yapacağız. Ekim ayı sonunda bitecek. İnşallah halkımıza yakışır bir mezarlık alanı kazandırmış oluruz. Çalışmalar tamamlandığında yeşil alan ve peyzaj düzenleme çalışmaları da yapılacak. Ayrıca ileriye dönük olarak, mezarlığın anayol kısmında kalan yeşil alanı mezarlık alanı olarak genişletebilmemiz için gerekli müracaatlarımızı da yaptık."

DHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2013 Perşembe 14:02:54
Güncelleme :20 Temmuz 2013 Cumartesi 12:42:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?