3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Osmanlı Çileği festivali yapılacak

Kdz. Ereğli Osmanlı Çileği Koruma ve Yaygınlaştırma Derneği tarafından 18 Haziran'da gerçekleştirilecek Osmanlı Çileği Kültür Festivali hazırlıklarının başladığı açıklandı.


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 18 Haziran'da gerçekleştirilecek olan Osmanlı Çileği Kültür Festivali'nin hazırlıklarının başlandığı açıkladı. Osmanlı Çileği Koruma ve Yaygınlaştırma Derneği Muhasip Üyesi Şaban Çetinkaya, her yıl yapılan en güzel Osmanlı Çileği, Osmanlı Çileği Bilgi Yarışma ve En Güzel Osmanlı Çileği Pastası yarışmalarının gerçekleştirileceğini açıkladı.

Çetinkaya, “Derneğimiz ve Ereğli Belediyesi işbirliği ile 18 Haziran'da Osmanlı Çileği Kültür Festivalimizin çalışmaları başladı. Dernek olarak bizler festival etkinliklerinde bir takım yarışmalar düzenliyoruz. Bu yarışmaların tarihleri, 5 Haziran Cuma günü En Güzel Çilek Yarışması, 8 Haziran Pazartesi günü çilek üreticileri arasında Osmanlı Çileği Bilgi Yarışması, 15 Haziran'da Osmanlı Çileği Pasta Yarışmasını düzenleyeceğiz. Bu yarışmalarda dereceye girenler 18 Haziran'da açıklanacak ve ödülleri Bozhane mevkiinde kurulacak olan sahnede verilecek” dedi.


Ereğli Beledisi ile Osmanlı Çileği Koruma ve Yaygınlaştırma Derneği tarafından ortak düzenlenen festival Ereğli sahilinin Bozhane mevkiinde gerçekleştirilecek

İha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 14:13:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?