3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Osmanlı Çileği'ne yoğun talep

OSMANLI ÇİLEĞİ'NE YOĞUN TALEP VAR

Kdz. Ereğli Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma Derneği Muhasip Üyesi Şaban Çetinkaya, Osmanlı Çileği'ne yoğun talep olduğunu söyledi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bulunan Osmanlı Çileğini Yaygınlaştırma Derneği Muhasip Üyesi Şaban Çetinkaya, Ekim-Kasım aylarında başlayan çilek fidanlarının dikilmesine başladıklarını söyledi.

Geçmiş senelere oranla daha fazla Osmanlı Çileği fidanının dikildiğini söyleyen Çetinkaya, bu durumun kendilerini son derece memnun ettiğini söyledi.

Yeni dikilecek olan fidanların teknolojik şartlara uygun bahçelerin hazırlanmasından yana olduklarını belirten Çetinkaya, “Yapılan çalışmalar hiçbir zaman boşa gitmiyor. Biz bunu canlı olarak da görüyoruz. Geçen yıl yaptığımız çalışmaların sonucunu bu günlerde daha iyi görmeye başladık. Çünkü; çilek ekim dönemindeyiz şuanda. Bizim bölgemizde Ekim-Kasım aylarında çileğimizin ekim ve dikim işlemleri yapılıyor. Bu sene üreticilerimizin geçen yıla oranla daha çok çilek ektiklerini bizzat gezerek şahit olduk. Buda bizim yaptığımız çalışmalar adına sevindirici. Ancak, mevcut günün teknolojik şartlarına uygun bahçeler hazırlanmasından yanayız. Fakat bu biraz maliyet getirdiği için üreticimize ağır geliyor. Bu nedenle eski yöntemlerle çilek üretmeye devam ediyorlar. Fide konusunda biz üretmeyi üstlendik. Bahçe hazırladık burada üretmeye çalışıyoruz. Ama şuan istediğimiz seviyeye gelmedi. Bu yetişen fideleri de üyelerimize dağıtıyoruz. Talep edenlere de dağıtıyoruz. Bu aralar yoğun talep var. Elimizden geldiğince ihtiyaca cevap vermeye çalışıyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 15:02:03
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 18:19:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?