3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Özbek'in gözaltına alınmasına tepki

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramis Muslu, yönetim kurulu adına yaptığı basın açıklamasında, Türk Metal Sendikası ve Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu'nun Genel Başkanı Mustafa Özbek'in gözaltına alınmasını endişe verici bulduklarını söyledi.


Ramis Muslu, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en büyük ve en etkili sendikalarından biri olarak değerlendirdiği Türk Metal Sendikası ve Uluslararası Avrasya Metal İşçileri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Özbek'in vatan sevgisinden şüphe etmediklerini söyledi.


Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başlayacağı bugünlerde sendikada arama yapılması ve yöneticilerinin gözaltına alınmasının kaygı verici olduğunu anlatan Muslu, şöyle konuştu: "Türk-İş'e bağlı Türk Metal Sendikası'nın, Türkiye'nin büyük ve etkili sendikalarından biri olduğunu ve Türkiye'nin en tecrübeli sendikacılarından olan Genel Başkan Mustafa Özbek'in vatan sevgisinden, hukuka ve demokrasiye bağlılığından hiç kuşku duymuyoruz. Türk Metal Sendikası Türk-İş'in en büyük sendikalarından biridir. Bugüne kadar böyle bir durumla karşı karşıya kalmamıştır."
Muslu, açıklamasında, "Sendikanın Genel Merkezi'nin ve Genel Başkanı'nın evinin saatlerce aranması ve medyanın canlı yayınlarla bunu tüm dünyaya duyurması ve bu aramaların bir televizyon kanalıyla aynı anda yapılmasının başta emekçiler olmak üzere tüm toplumu tedirgin ettiğini" söyledi.


Ramis Muslu, kamu toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başlayacağı şu günlerde bir sendikanın bu şekilde aranması ve yöneticilerinin gözaltına alınmasının kaygı verici olduğunu anlattı.


Muslu, açıklamasına şöyle devam etti: "Ergenekon adıyla anılan bu soruşturmanın, bugün gelinen noktada, siyaseten muhalif tüm kesimleri korku ve baskı ile sindirme aracına dönüştüğü izlenimini veren bu aramalara ve gözaltılara karşı yargının en kısa sürede en doğru kararı vereceğine inanıyoruz."


Muslu, 26 Ocak 2009 Pazartesi günü Türk-İş Başkanlar Kurulu'nun toplanarak gelişmeleri değerlendireceğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 19:13:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?