3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Özdemir'den eleştirilere cevap

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesi Bakacakkadı Beldesi Belediye Başkanı Sezgin Özdemir, belediye bütçesindeki gelir gider dengesinin denkleştirememesi nedeniyle yapılan eleştirilere cevap verdi. 

Başkan Sezgin Özdemir, belediyenin 15 bin YTL’lik gelirine karşı aylık 60 bin YTL’lik giderin olduğunu ifade etti. Belediyede para yeme durumunun söz konusu olamayacağını anlatan Başkan Özdemir, “Aylık 15 bin YTL belediyenin geliri var. 36 bin YTL zaten personel maaşlarına gidiyor. Yapılan çalışmalarla ve kamu kurum ile kuruluşlarına uzlaşmalar sonucu yapılan kesintilerle birlikte toplam aylık 60 bin YTL giderimiz var. Ne kalıyor da, ne yiyeceğim. Her ay bilerce YTL açık çıkıyor. Bu açığın nesini yiyeceğim. Bu belediye Sezgin Özdemir’in imkanları ile dönüyor. En büyük sıkıntı 3 bin olan nüfusumuz son sayımda 2 bin 717’ye düştü. Kişi başına göre gelen para yardımları da bu oranda düştü. Giderimiz gelirimizden de fazla olmasına rağmen yine halka hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi. 

Belediyenin işlerinde bile kendi imkanları ile yaptığını vurgulayan Özdemir, “Belediye başkanı olarak bir kere bile yolluk almadım. Ankara’ya cebimden gidip geldim. Her gidiş gelişimin maliyeti 300 YTL oldu. Ticaret de yapıyordum. Ticareten mahvoldum. 3 kamyonum, dairelerim, kenarımda birikmiş paralarım vardı. Şimdi ise bir kamyonumla kalakaldım. Dükkanımı geliştirdim sadece. Ama onu da nasıl geliştirdim bana sorun. Aldığım banka kredileri ile boğuşuyorum hala” diye konuştu. 

Ayrıca Özdemir, tüm bu sıkıntılara rağmen alt yapı, yol ve su gibi sorunların çözümü içinde mücadele ettiklerini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 16:05:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?