3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Özel siparişle ebru yapıyorlar

Zonguldak Belediye Kültür Merkezi'nde (BKM) bir hafta önce açılan sanat sergisinde en çok ilgiyi hat sanatı eserleri gördü.


Zonguldak BKM'de yaklaşık bir hafta öncesi açılan hat, minyatür, tezhip ve ebru sanatı sergisindeki eserler ilgi gördü.

 

Serginin hocası Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tezhip Ana Sanat Dalı son sınıf öğrencisi Merve Öztürk, ilk bakışta görünün sanat eseri çalışmalarının zor gözükmesine rağmen herkesin yapabileceğini kaydetti. Mayıs ayında büyük sergi açarak yapılacak olan tanıtımla öğrenci kayıtlarına başlayacaklarını ifade eden Öztürk, işyerleri için özel sipariş aldıklarını belirtti. Öztürk, “Malzemelerimiz guaj boya, ezilmiş altın, fırçalar, kamış, is mürekkebi, karton, ahşap, deri, seramikten oluşuyor, Evde kullandığımız değişik objeler üstüne uygulanmış çalışmalar sergide yer alıyor. Açmış olduğumuz sergimizde tezhip, hat, minyatür ve ebru sanatlarını sergiliyoruz. İlk bakışta zor görünse de düzenli çalışma ile herkesin yapabileceği çalışmalardır. Ev, cami, otel süsletmek isteyenler bizlere ulaşabilirler.

İşyerleri için özel siparişler alıyoruz. Sergide en çok ilgiyi çeken hat sanatı oldu. Yapılması en zahmetli olan bu sanattır. Bu bizim için ilk başlangıcımız oldu, ileriki senelerde daha iyi sergilerimizin olacağına inanıyorum. Önümüzdeki Mayıs ayında büyük sergi açarak tanıtım yapıp öğrenci kayıtlarımızı o zaman alacağız. Önümüzdeki sene özel boyalar getirtip şal, eşarp tasarımı ve boyamaları yapacağız. Bu sergimizde 10 tane çalışma satıldı. Beş öğrenciye kurs verdim. Bu sergimizi 1,5 aylık çalışmanın sonucunda açtık” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 14:23:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?