3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Pankartlar işe yaradı!

Ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı kutlamaları coşkuyla kutlandı.

Sıcak geçen kutlamalarda öğrencilerin ellerindeki sigara karşıtı resim ve yazıların bulunduğu pankartlar dikkat çekti.

Kaymakamlık önünde çelek koyma töreni ile başlayan Gençlik haftası kutlamalarında protokol, kutlamalar için bir günlüğüne ilçede görevlendirilen Kaymakam vekili Oktay Ateş’i ziyaret etti.

İlçedeki bayram kutlamlaarı için bir günlüğüne vekaleten Gökçebey Kaymakamlığı’na atanan Oktay Ateş, Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan, Bölük Komutanı Kıdemli Başçavuş, Erhan Uras, İlçe Emniyet Müdürü Musa Subaşı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Gülşen, daha sonra Gökçebey Şehir stadında düzenlenen tören alanına geçti.

Çok sayıda vatandaşında katıldığı kutlamalarda, halk oyuları gösterisinin ardından tören yürüyüşü ve çeşitli oyun ve gösteriler sergilendi. Bu gün uygulamaya konulan sigara yasağı kanuna destek veren bazı öğrencilerin ellerinde sigara karşıtı ilginç resimler ve yazıların bulunduğu pankartlar yer aldı.

Öğrencilerin pankartlı uyarıları karşısında davetlilerin de tören boyunca sigara içmemesi dikkat çekti. Sıcak havada gerçekleşen törende, zabıta ekipleri tarafından alana damacanalarla su taşınırken, kutlamalarda görevli öğrenciler tarafından bol miktarda su tüketildiği gözlendi.

Öğrenciler gösterinin sonunda açtıkları Atatürk posterleri ve Türk bayrakları büyük alkış alırken, tören sonunda protokol tarafından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 15:46:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?