3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Parka muhteşem açılış

KOZLU PRESTİJ PARKI’NDA MUHTEŞEM AÇILIŞ TÖRENİ

Zonguldak’ın Kozlu beldesinde yaklaşık dört kilometreyi bulan Prestij Park’ın açılış töreni muhteşem bir törenle gerçekleştirildi. Geceye damgasını vuran AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ve Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, birbirlerine madalya taktılar.

Kozlu Belediyesi tarafından yaklaşık 10 ay önce Kozlu sahil yolu üzerinde yapımına başlanan ve yüzde 40’lık kesimi tamamlanan Prestij Park’ın açılış töreni gerçekleştirildi. Açılış törenine AK Parti 24. Dönem Milletvekili Özcan Ulupınar, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, AK Parti Zonguldak İl Başkan Hamdi Uçar, Sivriler Belediye Başkanı Selim Gören, Kozlu Belediye Meclis Üyeleri ve davetliler katıldı.

1 Temmuz Denizcilik Bayramı’nda hakemlik yapan su kooperatifinin yönetim kurulu üyelerine plaket takdimi ile başlayan törende eline madalyayı alan AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Ali Bektaş’a madalyasını taktı. Duruma espriyle karşılık veren Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş da Milletvekili Özcan Ulupınar’ın boynuna madalya taktı.

Kozlu’da turizmi geliştirmek için başka projelerinin de olduğunu aktaran Belediye Başkanı Ali Bektaş, deniz ve sahildeki çalışmalarla start verdiklerini ifade etti. Kabotaj Bayramı ile güzel bir açılış yaptıklarını dile getiren Başkan Bektaş, şöyle dedi:

“Aslında açılış gibi değil de burayı insanlar tanımadığı için bu programı gerçekleştirdik. Karadeniz bölgesinin en güzel sahil parkı oldu. Ben kolay kolay beğenen insan değilimdir. İnsanların rahat edebileceği her şey burada var. Tabii gönül ister ki çok daha büyük bir alan olsun. On binler yüz binler gelsin. Bu projeyi biz 10 ay gibi bir sürede bitirdik. Ramazan ayında yolun karşısını da tamamlayarak projenin yüzde 40’ını tamamlamış olacağız. Eski sanayi bölgesinin olduğu yerde akua park ve Öküşne koyuna kadar kapalı olimpik yüzme havuzu yapacağız. Zonguldak halkı en iyisine layıktır. Hatalarımız ve kusurlarımız olabilir. Sadece insanlardan buralara sahip çıkmalarını istiyoruz. Toplu taşımacılık hizmeti yapan araçlara binip de piknik yapmaya gelinebilecek ve her şeyin bulunabildiği bir yer oldu. Kabotaj Bayramı ile güzel bir açılış yaptık. Beldenin turizme kazandırılacak başka projelerimiz de var. Önce deniz turizmini yaptık. Kiliseyi onaracağız. Tarihsel dokuyu ortaya çıkartmaya çalışıyoruz. Madencilik anıtı yapacağız. Şehir meydanı yapacağız. Bir de bayram meydanı yapıyoruz. İnsanların gelip görebileceği şehir meydanları yapıyoruz. Kozlu sahil yolu üzerindeki alana maden ocağı projesi yapacağız. Alt yollar üst yollar kömür damarlarının olduğu madenciliği anlatan bir maden ocağı yapıyoruz.”

AK Parti 24. Dönem Milletvekili Özcan Ulupınar ise Zonguldak’ta vatandaşın nefes alacağı bir yer olmadığına dikkat çekti. Prestij Park ile vatandaşların rahat vakit geçirebileceği bir sosyal tesise kavuştuğunu vurgulayan Ulupınar, Başkan Bektaş’a çalışmalarından ötürü teşekkür etti. Ulupınar, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Aslında Ali Başkanım söylenmesi gereken her şeyi söyledi. Hayırlı olsun, Geçen akşam Ali başkan ile beraber buraya geldik. Gerçekten burası yukarıdaki yoldan gözükmüyor. Buranın eski halini hepimiz biliyoruz. Geçtiğimiz günlerde büyük dalgalar meydana geldi. İlk burası aklıma geldi. Zarar gördü diye korktum. Çok şükür bir problem olmamış. Ama dalgaların vermediği zararı insanlar da vermemelidir. Ben 7 sene belediye başkanlığı yaptım. Birçok eserler yaptık. İnsanlarımız koruduğu takdirde eserler kalıcı oluyor. İnanın Zonguldaklı olarak vatandaşımızın nefes alacağı bir yer yok. Kilimli’de başladı böyle ve inşallah Zonguldak’ta da olacak. Buralarda hoşça zaman geçireceğiz. Ben buraya gece 12’de geldim buralarda kalabalıktan yer yoktu. Ali Bektaş’ın ne kadar başarılı olduğunu bu kez bir daha gördük. Kozlu halkı da kendilerinden son derece memnundur. Biz kendisine her zaman destek olacağız. Zonguldak bölgesinin her tarafının gelişmesi için elimizden geleni yapacağız. Belediyeler en çok çalışan kamu kurumlarıdır. Tüm kamu kurumlarına da faydanız vardır. Kısıtlı imkanlarla kısa sürede bu hizmetleri yapan Ali Bektaş’a çok teşekkür ediyoruz. Burası Zonguldak’ın nefes alacağı, dışarıdan gelen misafirlerimizde de Zonguldak ile ilgili düşünceleri burayı görünce değişecektir. AK Parti iktidarı hükümetimiz başbakanımız da eski bir yerel yönetici olduğu için yerel yönetimlere çok önem vermektedir. BU dönem ustalık dönemidir. Bu dönem daha çok Zonguldak’a hizmet gelecek. Bu mekanlar zamanında tamamlanmış olmalıydı. Burası Cumhuriyet ile ilgili kurulmuş ilk vilayetlerdendir. 90’lı yıllara kadar Zonguldak’a her yerden insanlar gelmiştir. Son yıllarda bir hareketlilik başladı. Yatırım, istihdam, doğal zenginlikler bunların hepsiyle beraber o güzel günlere kavuşacağız. Sadece belediyenin görevi alt yapı yapmak değildir. İşte sosyal hizmetler var. Türkiye’nin her yerinde olan sosyal hizmetler Zonguldak’a da geliyor. Bu sosyal tesisler korunmalıdır. Başkanımıza hepimiz yardımcı olalım. Onu bağrınıza basın ve o da güzel hizmetleri devamıyla getirsin.”

Konuşmaların ardından yerel sanatçıların konseri gerçekleşti. Konser sonra Ulupınar ve beraberindekiler törenin açılış kurdelesi için bir araya geldi. Kurdelenin kesiminin yapılacağı makas ve tepsinin bulunamaması üzerine Ulupınar ve beraberindekiler sadece gazetecilere poz vermekle yetindi. Temsili kurdelenin kesiminin ardından Milletvekili Özcan Ulupınar ve Ali Bektaş, futbol sahasında çocuklara top dağıttı. Sırayla kaleye geçen Ulupınar ve Bektaş birbirlerine şut çekti.

Açılış töreni yerel sanatçıların konserinin ardından sona erdi.

KOZLU PRESTİJ PARKI’NDA MUHTEŞEM AÇILIŞ TÖRENİ
KOZLU PRESTİJ PARKI’NDA MUHTEŞEM AÇILIŞ TÖRENİ
KOZLU PRESTİJ PARKI’NDA MUHTEŞEM AÇILIŞ TÖRENİ
KOZLU PRESTİJ PARKI’NDA MUHTEŞEM AÇILIŞ TÖRENİ
KOZLU PRESTİJ PARKI’NDA MUHTEŞEM AÇILIŞ TÖRENİ
KOZLU PRESTİJ PARKI’NDA MUHTEŞEM AÇILIŞ TÖRENİ
KOZLU PRESTİJ PARKI’NDA MUHTEŞEM AÇILIŞ TÖRENİ
KOZLU PRESTİJ PARKI’NDA MUHTEŞEM AÇILIŞ TÖRENİ
KOZLU PRESTİJ PARKI’NDA MUHTEŞEM AÇILIŞ TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2011 Cumartesi 09:37:00
Güncelleme :2 Temmuz 2011 Cumartesi 18:25:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?