3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Patlamanın olduğu bina yıkılıyor

Zonguldak’ta bir ay önce Gazipaşa Caddesi’ndeki bir restoranda meydana gelen patlama sonrası zarar gören bina hakkında yıkım kararı alındı.


14 Mayıs 2009 günü 01. 00 sıralarında Gazipaşa Caddesi'nde Erol Galatalı'ya ait Galatalı Restoran'da patlama meydana gelmişti. Zonguldak Vergi Dairesi Başkanlığı'na yakın yerde meydana gelen patlama sonrası restoranda yangın çıkmış civardaki çok sayıda iş yerinin camları zarar görmüştü. Patlamanın ardından yangın çıkmış Zonguldak Belediyesi’ne ait itfaiye ekibi tarafından restorandaki yangın söndürülmüştü. Olay yerine gelen Zonguldak Emniyet Müdürü Atilla Çınar, beraberindekiler ile alanda inceleme yapmış, çalışmalar tamamlanana kadar cadde trafiğe kapanmıştı.


Patlamanın LPG tüpünden sızdığı tahmin edilen gazın restoranda yoğun şekilde birikmesi sonucu meydana geldiği tahmin ediliyordu. Patlamanın ardından yapılan tespitle zararın yaklaşık 103 bin lira olduğu belirlenmişti. Aradan geçen bir ay sonucu patlamanın meydana geldiği restoranda tadilat çalışmaları başladı. Üst katında da bir birahane bulunan binada yıkım kararı alındığı ve binanın kısa sürede yıkılacağı öğrenildi. Restoran önünde tadilat çalışması yapılırken polis ekipleri de bina önünde çevre güvenliğini aldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 17:40:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?