6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Pazar yerinde facia!

Zonguldak'ta halk pazarının çatısının çökmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı. Çatı enkazında arama çalışmaları sürüyor.

Olayda yaralanan kişilerden Güngör Durmuş, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çatının çökmesi sonucu daha önce Fatma Sarıoğlu hayatını kaybetmişti.

Öte yandan, 19 yaralının tedavilerine devam ediliyor.

İHA MUHABİRİ ÇÖKEN ÇATININ ALTINDA KALIYORDU

İlk çökmenin ardından gazeteciler olay yerine gitti. İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Ersin Turan da, olay yerinden fotoğraf çektiği sırada çatının ikinci kısmı çöktü. Çatının çökmeye başlamasının ardından İHA muhabiri ve olay yerinde bulunan polis ekipleri ve vatandaşlar kaçmaya başladı. Olayı anlatan İHA muhabiri Ersin Turan, Turan, "Olayı duyduktan sonra pazar yerine gittim. İçeri girerek fotoğraf çekmeye başladım. Bu sırada büyük bir gürültüyle çatı ikinci kez çökmeye başladı. Orada bulunan herkes kaçışmaya başladı. Bazı vatandaşlar kaçarken yere düştü. Enkaz altında çok vatandaş kalmış olabilir" dedi.

PAZAR YERİNİN ÇÖKECEĞİ SÖYLENTİSİ

Olay yerinde bulunan pazar esnaflarından bazıları da, iki gün önce pazar yerinin sağlam olmadığı, tezgah açılmaması yönünde söylentiler olduğunu söylediler.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Zonguldak'ta çatısı çöken halk pazarındaki arama kurtarma çalışmalarını yerinde izleyen Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, "Bugün hem kar yağışı sebebiyle hem de çoğu esnaf dükkanını açmadığı için fazla yaralı yok" dedi.

Zonguldak'ta çatısı çöken halk pazarında, 112 Acil Servis ve Acil Afet Durum Müdürlüğü ekipleri, arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız da ekiplerin çalışmalarını yerinde inceliyor. Ayyıldız, "Bu gün hem kar yağışı sebebiyle hem de çoğu esnaf dükkanını açmadığı için fazla yaralı yok. Acil yardım ekibimiz anında olaya müdahale etti. Başka yaralı var mı yok mu ona bakıyorlar. TTK'dan da yardımcı ekip geliyor. Bakıp tarayacaklar, dinleme yapılacak" ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin, üç dört gün önce çatının çökeceği yönündeki iddiaların olduğunu hatırlaması üzerine Vali Ayyıldız, "Bana ulaşan böyle bir bilgi yok. Çatının çökebileceğine dair bilgi yok. Esnafa da ulaşmamış ki onlar da bize ulaşmadılar. Burası daha önce belediyeye ait açık çarşıymış. Belediyeye belki bu yönde bilgi ulaşmış olabilir" diye konuştu.

Vali Ayyıldız, bölgeden ayrılırken Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir olay yerine geldi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2012 Çarşamba 21:01:22
Güncelleme :21 Ocak 2012 Cumartesi 13:53:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?