3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Pazarcıların Ramazan beklentisi

Zonguldak’ın Terakki Mahallesi’nde bulunan halk pazarındaki pazarcılar, Ramazan Ayı’nda da satış yapamayacaklarından yakındı.


Zonguldak’ta bulunan halk pazarındaki pazarcılar, marketlerin ve sıcak havanın satışları etkilediğini ifade etti. Ramazan Ayı’nda da satışların durgun geçeceğini söyleyen pazarcılar, vatandaşların alım gücü olmadığını ifade etti. Pazarcılık yapan Hasan Çelik, Ramazan Ayı’nda ucuzluk beklemediklerini söyledi.

Vatandaşların halk pazarından alışveriş yapmadığını söyleyen Çelik, ‘Hava sıcak, vatandaşın çoğu fındıkta, denizde oldukları için işler durgun. Akşam saatlerinde üç, beş kişi gelirse ancak satış yapabiliyoruz. Ramazan Ayı'nda da pek satış yapabileceğimizi zannetmiyorum. Vatandaş artık büyük alışveriş merkezlerinden alışveriş yapıyorlar, pazar yerinden fazla gelip alışveriş yapmıyorlar. İşlerimiz çok durgun. Ramazan ayında da durgun gibi geçer diye bekliyoruz. Milletin alım gücü yok. Marketlerinde bu durgunluğa etkisi var. Vatandaşlar daha çok buralardan alış veriş yapmıyorlar. Satışlarımız hiç iyi değil. Satışlarımızı aldığımızın altında satıyoruz. Vatandaşın alım gücü yok. Ramazan Ayı’nda ucuzluk beklemiyoruz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 18:58:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?