3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Pazarcıların yer mücadelesi

Alaplı ilçesinde, taşınan pazaryerini tekrar eski yerine kurulması için platform oluşturan esnaflar, siyasete alet olmayacaklarını duyurdular.

Alaplı Pazaryeri'nin tekrar şehir merkezine kurulması için oluşturulan Alaplı Esnaf Platformu Belediye Başkanı Ekrem Yazıcı'yı makamında ziyaret etti. Komite sözcülerinden İlhan Yazıcıoğlu, oluşturulan Alaplı Esnaf Platformu olarak Alaplı'da yaşayan esnaf ve vatandaşın pazaryeri ile ilgili sıkıntılarını dile getirmek amacıyla "Pazarımı geri istiyorum" kampanyası adı altında hiçbir siyasi görüşe veya siyasi amaca kanalize olmayan bir oluşum içine girdiklerini kaydetti.

Yazıcıoğlu, "Belediye Çaybahçesinde yapılan toplantıya büyük bir katılım olmuştur. Bunun akabinde bugün Platform Komitesi olarak Belediye Başkanımızı ziyaret ettik. Fakat, bu kaostan bazılarının siyasi rant elde etme çabası içinde olmaları yada kamuoyunda böyle bir izlenimin oluşması bizleri üzmüş ve hiçbir bireysel çıkara alet olmadan yürüttüğümüz mücadelemizi sekteye uğratır bir hal almıştır. Bu Alaplı meselesidir. Bu mücadelenin siyasi ve bireysel çıkarlar için kullanılması mümkün değildir. Bu konu kişilerin şahsi menfaatlerine indirgenemeyecek kadar hassastır ve ilçenin geleceği söz konusudur. Oluşturduğumuz platformun siyasetle ve kurumlarla ilgisi olmadığını özellikle belirtmek ve bunun esnafın bir hak arama mücadelesi olduğunu herkesin bilmesini istiyoruz. Bizim platform komitesi olarak bundan böyle belediye ile temaslarımız devam edecek" dedi.

Mücadelelerine pazar alanının eski yerine taşınıncaya kadar devam edeceklerini belirten Yazıcıoğlu, açıklamasına şöyle devam etti: "Alaplı'nın tekrar o heyecanlı çarşambalara, kalabalık gruplara ulaşması için halkımızın çeşitli zorluklar içinde alışveriş yapmasını engellemek için civar il, ilçe ve yerleşim birimlerinden tekrar insanların Alaplı'ya gelmesini sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Belediye Başkanımızın talebimizi sıcak kanlı bir şekilde karşılaması ve ele alması ve Meclis gündemine getireceğini söylemesi bizleri memnun etmiştir. Biz mücadelemizin takipçisi olmaya devam edeceğiz."

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 19:13:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?