4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

Pazarda mantar avı

Zonguldak'ta mantar zehirlenmelerinin artması üzerine Zabıta ekipleri tarafından başlatılan mantar toplama operasyonu sürüyor.

Ekipler, pazarda denetim yaparak mantarları tek tek toplarken, pazarcı kadınlar ise mantarları saklayarak vermek istemediler.
Zonguldak Belediyesi Zabıta ekipleri, son bir hafta içinde 50 kişinin yedikleri mantardan zehirlenmesi üzerine pazar yerinde denetim yaptı. Gerçekleştirdikleri denetimlerde ekipler 700 kilo mantara el koyarken, pazarcı kadınların küfelerin içine marul ve maydonazların arasına sakladığı mantarları bulmakta zorlandılar. Pazarcı kadınlar, "Bu mantarlar zehirli değil. Biz bu mantarları yıllardır toplayıp satıyoruz. Hangisi zehirli hangisi değil biliyoruz. İnsanlar dağdan topladığı zehirli mantarları yiyor, ya da pazarda satıyor. Onların yüzünden biz de mağdur oluyoruz" dediler. 

Zabıta Müdürü Nazmi Çoyban, denetimlerde 700 kilo mantara el koyduklarını belirterek, "Pazarcıları ikaz etmemize ve iki gündür denetim yapmamıza rağmen hala mantar satışı devam ediyor. Denetimlerimiz aralıksız sürecek" dedi. 

Operasyon sonunda mantarlarına el konulan köylü kadınlar ise mantarların içinde bulunduğu küfe ve sepetlerini geri alabilmenin derdine düştüler.
iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2006 Çarşamba 15:23:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gürhan Ünyay IP: 88.248.14.xxx Tarih : 25.10.2008 12:46:15

İşte zihniyet budur. 50 kişi mantardan zehirlenir, pazardaki bütün mantarlar toplanır. Neden 200 kişi tavukdan zehirlenince bölgedeki bütün tavuklar toplanmıyor? Çok basit Toplayan ve Toplatan yetkililer de hangi mantarın zehirli olup olmadığını bilmiyor. Öğreneceğine, uzmana danışcağına pazar halkını müteselsilen cezalandırmak daha uygun görülmüş. Hukuk devleti mi desen Hak mı desen, bence soytarılık ve derebeylik karışımından başka bir şey değil.