6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Pehlivandan yeni bir iddia!

ZONGULDAK'LI PEHLİVANDAN YENİ BİR İDDİA

Kozlu Dağköy Güreşleri'nde küçük orta büyük boy şampiyonu Zonguldaklı pehlivan İsmet Açıkgöz, bu kez de pehlivanların güreşmediği dönemlerde erkek çocuğa sahip olabildiğini ileri sürdü. Açıkgöz, güreşi bıraktığı dönemde pehlivan amcasının bir erkek çocuğu olduğunu, güreştiği dönemlerde ise 8 kız çocuğu dünyaya geldiğini iddia etti.

Zonguldak'ta yapılan 5. Dağköy Güreşleri ve Kozlu Yayla şenliklerinde gerçekleştirilen güreşlerde küçük orta büyük boyda birinci olan 34 yaşındaki pehlivan İsmet Açıkgöz, şampiyon olduğu turnuva öncesinde ilginç bir iddia ortaya atmıştı. 10 yıl önce evlendiği eşi Elif Açıkgöz'den 3 kız çocuğu dünyaya gelen İsmet Açıkgöz, Tarihi Kırkpınar Güreşleri de dahil olmak üzerek ülkenin çeşitli yerlerinde düzenlenen güreş turnuvalarında yarışan yaklaşık 900 pehlivan üzerinde yaptığı araştırmada pehlivanların yüzde

80-90 oranında erkek çocuğu olmadığı sonuca vardığını açıklamıştı. Kızları Emine(9), Melike (6) ve Zeynep Sude'yi (4) çok sevdiğini, ancak bir erkek çocuğunun da olmasını istediğini anlatan İsmet Açıkgöz, eşinin 4 aylık hamile olduğunu, çocuğun cinsiyetinin belli olmasına rağmen dördüncü çocuğun da kız olacağı korkusu nedeniyle doktor kontrolüne gidemediğini ileri sürmüştü.

Güreşin dede mesleği olduğunu belirten Pehlivan Açıkgöz, ailesinde dede mesleğini devam ettirebilecek tek erkeğin de kendisi olduğunu kaydetti. Güreşçilerin erkek çocuğu olmaması konusu ile ilgili yeni bir iddiayı gündeme getiren Açıkgöz, 69 yaşında vefat eden amcası İsmet Açıkgöz'ün, güreştiği ilk dönemlerde bir kız çocuğunun dünyaya geldiğini söyledi. Birkaç yıl güreşe ara veren amcasının o dönemde dünyaya gelen 2. çocuğunun erkek olduğunu vurgulayan Açıkgöz, amcasının daha sonraki dönemlerde hiç

bırakmadığı pehlivanlığı süresince ise dünyaya gelen 7 çocuğunun da kız olduğunu kaydetti. Bunun gibi birçok enteresan istatistik bilgilere de ulaştığını ifade etti. Durumun bilimsel ve ciddi olarak araştırılmasını isteyen Açıkgöz, doktorların umut vermesi halinde 5. çocuğu düşünebileceğini ifade etti.

İsmet Açıkgöz'ün iddialarına bir kız çocuğu bulunduğunu belirten pehlivanlardan Savaş Baş katılırken, başpehlivanlardan Eyüp ve Ziya Ünlü pehlivan kardeşler katılmadı. Eyüp Ünlü, kendisinin bir erkek çocuğu bulunduğun söylerken, başpehlivanlardan Ahmet Taşçı'nın 1, Bekir Şahinal'ın ise 7 erkek çocuğunun bulunduğunu ifade etti. Dağköy Güreşleri'nde başpehlivan seçilen Alaplılı Ziya Ünlü, ise kendisinin 2 erkek çocuğu bulunduğunu ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2010 Çarşamba 19:59:03
Güncelleme :29 Temmuz 2010 Perşembe 09:09:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?