3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Pençes deresinin üstü kapatılıyor

PENÇES DERESİNİN ÜSTÜ KAPATILIYOR

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde kent merkezinden geçen Pençes deresinin üstü kapatılıyor. DSİ tarafından yapılacak olan çalışmalar ödenek yetersizliğinden gecikince Ereğli ilçe belediyesinin imkanları ile start aldı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, kent merkezinden geçen Pençes deresinin açık bölümünün üstünün kapatılması için çalışmalara başlayacak olan Devlet Su İşleri (DSİ)'nin ödenek yetersizliği nedeniyle çalışmalara başlayamamıştı.

Kdz. Ereğli İlçesi belediyesinin imkanları derenin üstünün kapatılması çalışmalarına başlanıldı. Belediye Meclis Toplantısı’nda konuşan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Pençes deresinin üstünün kapatılması için çalışmalara belediye imkanları ile başlanıldığını kaydetti. Posbıyık, konuşmasında Kavaklık Mahallesi’nden geçen ve 2007 yılında 2 kez taşması sonucu sele neden olan Kabasakal Deresi’nin de ıslah edilmesi gerektiğini vurguladı.

Pençes deresinin üzerinin kapatılması ile trafik sorunun da önemli ölçüde çözüm sağlanacağını anlatan Posbıyık, “Pençes deresinin üzerinin kapatılması çalışmaları Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yapılacaktı. Ancak DSİ ödenek yokluğunu öne sürdü. Bunun üzerine belediye olarak fiilen kendimiz yapmak durumunda kaldık. Dereyi kapatmaktaki öncelikli amacımız Ali Molla Cami çevresindeki trafiği rahatlatmak, kapatılan dere üzerini de çift yön olarak çalışmasını sağlamaktır. Biraz olsun Ereğli'de trafiği rahatlatmak istiyoruz. Bunun için ihaleye çıktık, ihaleyi alan müteahhit çalışmalarına başladı. Pazaryeri köprüsünden yaklaşık 150 metreye kadar olan kısmını ihale edildi. Bu kısım yapılacak. Daha sonra köprünün mevcut olduğu yerde kavşak çalışması yapılacak. Kenarlarda çalışma yapılacak ve burası çift yöne olarak çalışacak. Özellikle Karga Mahallesi istikametinden gelen araçlar, Ali Molla'nın üzerinden direk olarak trafiğe girmiş olacak. Çalışmalarımız başladı hızla devam ediyor. Projenin yaz ortalarına doğru bitmesini bekliyoruz” dedi.

Pençes ve Kabasakal derelerinin ıslah edilmesi için 450 bin TL’lik ödeneğin halen çıkartılmamasından yakınan Başkan Posbıyık, şöyle devam etti:

“Bizim esas beklediğimiz, 450 bin TL’lik derelerin ıslahı konusu var. Bunun için her türlü imzaları attık, taahhütleri verdik. Hala daha bu çalışmalar başlamadı. Özlemle bu çalışmaların başlamasını bekliyoruz. Belediye olarak, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Devlet Su İşleri’nden evvel parasını ödüyor yatırımları yapıyoruz. Fakat halen daha Kabasakal Deresinin taşıp vatandaşlara zarar vermesi ve Pençes Deresinde ki sıkıntıların ortadan kalkması noktasında hiçbir çalışma ve hareket göremiyoruz. Bu durum çok üzücü."

İHA
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2009 Cuma 18:33:02
Güncelleme :4 Aralık 2009 Cuma 18:40:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?