3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Perşembe başkanını uğurladı

Ankara’da tedavi gördüğü Hacettepe Hastanesi’nde hayatını kaybeden Perşembe Belde Belediye Başkanı Burhan Alibabaoğlu son yolculuğuna uğurlandı.

Yaklaşık 22 gündür Ankara Hacettepe Üniversitesi Beyin Cerrahi ünitesinde yaşam savaşı veren ve hayatını kaybeden Perşembe Belediye Başkanı Burhan Alibabaoğlu için cenaze töreni düzenlendi.

Alibabağlu’nun cenazesi Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe Beldesi’ne getirildi. Alibabaoğlu’nun cenazesi ilk olarak evine getirildi. Ardından Perşembe Belediye Binası önünde cenaze töreni düzenlendi. Belediye binası önünde gerçekleştirilen cenaze töreninde konuşan Çaycuma Müftüsü Hüseyin Demirtaş, “Çok değerli bir insanı kaybettik. Burhan Alibabaoğlu insan gibi bir insandı. Bana buraya çok güzel bir cami yapacağını söylemişti. Perşembe çok değerli bir evladını kaybetti” dedi.

Perşembe Belediye Başkanı Burhan Alibabaoğlu’nun ağabeyi Orhan Alibabaoğlu, kardeşinin tedavi sırasında geçirdiği krizi atlamaması nedeniyle hayatını kaybettiğini bildirdi. Ağabey Orhan Alibabaoğlu, “Doktorlar bize gelip kardeşime kriz vurduğunu söyledi. Bize krizi atlatmaya çalıştıklarını söylediler. Aradan 45 dakika geçtikten sonra kardeşimi kurtaramadıklarını söylediler. Başımız sağ olsun” dedi.

Hayatını kaybeden belediye başkanının beldeye çok iyi hizmetler ettiğini söyleyen Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ise duygu dolu anlar yaşadı. Gülşen, “Belde başkanlarımızla her zaman omuz, omuza çalıştım. Burhan Başkan ile beraber Çaycuma TSO üyeliğinden istifa ederek aday Belediye Başkan adayı olduk. Kendisiyle bir çok acı tatlı hatıram vardır. Büyük üzüntü içindeyiz” diye konuştu.

Başkan Alibabaoğlu’nun binlerce seveninin katıldığı cenaze töreninde AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan, Polat Türkmen, Fazlı Erdoğan, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ali İhsan Köktürk ve Ali Koçal, Zonguldak Valisi Erdal Ata, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, Çaycuma Eski Kaymakamı Musa Işın, ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, işadamları katıldı.

Cenaze töreninin ardından Burhan Alibabaoğlu’nun cenazesi Koramanlar köyü Gramedez Aile Mezarlığı’na defnedildi.

Öte yandan Perşembe beldesinde iki katlı bir binanın çatısından düşerek ağır yaralanan Alibabaoğlu, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde süren tedavinin ardından Ankara'ya sevk edilmişti. Sağlık Bakanlığı'na ait 112 hava ambulansıyla Hacettepe Üniversitesi'ne sevk edilen başkanın beyninde ödem oluştuğu öğrenilmişti. Evli ve iki çocuk babası Perşembe Belediye Başkanı Burhan Alibabaoğlu, sevk edildiği hastanede hayatını kaybetmişti.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2009 Cuma 10:44:20
Güncelleme :18 Eylül 2009 Cuma 10:49:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?