3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Polis engelli sporcuları unutmadı

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisler, trafik kazasında hayatını kaybeden sporcuların kulübünü ziyaret etti.


Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Arslan İlkyaz, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Erdal Akbıyık ve Şube Müdürlüğü’ne bağlı polisler ile birlikte Zonguldak Sağır ve Dilsizler Spor Kulübü’nü ziyaret etti. Ziyarette, geçtiğimiz aylarda Konya’da oynanan basketbol maçından dönen ekibin trafik kazası geçirerek kulübün hocası ve sporcusunun hayatını kaybetmesi nedeniyle üzüntü duyduklarını dile getiren İlkyaz, sporculara baş sağlığı diledi. Kazada yaralanan sporculardan kaza ile ilgili bilgiler alan İlkyaz, İşitme Engelliler Spor Kulübü Rehberi Metin Genç ile görüş alış verişinde bulundu.
2-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Karayolu Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle bilgiler veren Erdal Akbıyık, “Trafik Haftası sebebiyle sizi de ziyaret ettik. Sizi ziyaret etmemizin asıl sebebi ise geçtiğimiz ay trafik kazası geçiren işitme engelli sporcularımızı unutmadığımızı göstermek. Kazada yaralanan arkadaşlarımıza tekrar geçmiş olsun diliyoruz. Trafik kazalarının yüzde 90’nı insan hatasından kaynaklanıyor. İşitme engelli sporcularımızın kazası da bizi derinden üzmüştür. Bizler engelli insanlarımız için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Eğer trafikte şikayetleriniz yada bize önerileriniz varsa sizi her zaman dinleyebiliriz” diye konuştu.


Engelli vatandaşların trafikte daha çok risk altında olduğunu dile getiren İlkyaz ise “Arkadaşlarımız trafikte daha dikkatli olmaları konusunda uyarılmalı. Arkadaşlarımız diğer insanlara göre trafikte daha çok risk altında. O nedenle arkadaşlarımızın trafik konularına harfiyen uyması gerekir. İlla araç kullanırken değil yaya olarak da kurallara uyulması gerekmektedir” dedi.
Ziyaretin sonunda bayan polis tarafından engelli sporculara çiçek takdim edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 19:58:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?