3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Polis karakolunda yaşamını yitirdi

Zonguldak'ta, hakkında yapılan şikayet üzerine götürüldüğü polis merkezinde rahatsızlanan kişi yaşamını yitirdi.

Evli bir çocuk babası Metin Yüksel'in (38), Tepebaşı mahallesinde iş yeri açan eşinin akrabaları, Çarşı Polis Merkezini arayarak, söz konusu kişinin kendilerini bıçakla tehdit ettiğini ve 4 bin YTL'yi alarak gittiği yönünde şikayette bulundu.

Yüksel'in evine giderek arama yapan ve herhangi bir suç unsuruna rastlayamayan polisler, hakkında şikayet olduğundan kendileri ile polis merkezine gelmesini söyledi.

Polis merkezinde ifadesi alınan Yüksel, daha sonra sağlık kontrolünden geçirildi.

Savcılığa çıkarılmak üzere yeniden polis merkezine götürülen Yüksel, iddiaya göre, nezarethaneye gireceği sırada belindeki kemerinin çıkarılması istendi. Bir anda panik yaparak kaçmak isteyen Yüksel'in ayağı takılınca yere düştü.

Polisler tarafından yakalanarak nezarethaneye konulan Yüksel, bir süre sonra rahatsızlanması üzerine Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Acil Servis doktorları tarafından yapılan incelemesinde Yüksel'in ölmüş belirlendi.

Yüksel'in cesedi, otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Yüksel'in ağabeyi Ömer Yüksel, gazetecilere, acil servis doktorlarının, kardeşinin hastaneye götürüldüğünde ölü olduğunun kendisine söylediklerini belirterek, gelecek otopsi sonucuna göre, olayda ihmalin olduğunun belirlenmesi durumunda suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti.

İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, AA muhabirine, cumhuriyet savcılığının olayla ilgili soruşturmayı yürüttüğünü, Metin Yüksel'in kesin ölüm nedeninin otopsi sonucunda ortaya çıkacağından, şu anda bir şey söylemenin yanlış olacağını kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 02:19:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?