3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Polis maganda avına çıktı

Zonguldak polisi, yeni yılın ilk saniyeleri ile birlikte telsizden anons edilen İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın kutlama mesajını dinlerken, duyulan silah sesleri üzerine dışarı çıkarak magandaları tespit etmeye çalıştı.

2008 yılının son dakikalarında Emniyet Müdür Yardımcısı Selçuk Çelik'in anonsu üzerine Zonguldak polisi, yeni yılı silah atarak kutlayan magandalara karşı alarma geçti. Şehir merkezindeki mahalle, cadde ve sokaklar ile eğlence merkezi önlerinde tüm resmi ve sivil ekipler, istenilmeyen olaylara fırsat vermemek için seyir haline geçti.

Motorize resmi ve sivil ekipler, ev ve eğlence merkezlerinde silahlı kutlama yapanları tespit etmek ve gerekli işlemleri yapmak için sürekli tur attı. Polis merkezi
içerisinde görevli tüm amir ve memurlar da duyulan silah sesleri üzerine dışarı çıkarak, çevredeki binaları gözetledi. Bir yandan yeni yılın ilk saniyeleri ile birlikte anons edilen İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yeni yıl mesajını dinleyen ekipler, çevredeki binalara bakarak, silah atarak kutlama yapanları yakalamaya çalıştı.

2 yıl önce yeni yıl sevincini silah atarak kutlayan polis ekipleri, tüm çabalarına rağmen bu yılda silah atarak yeni yılı kutlayan magandaları yakalayamadı. 155 Haber Merkezi tarafından yeni yılın ilk saniyeleri ile birlikte telsiz anonsu ile duyurulan İçişleri Bekir Atalay'ın yeni yıl mesajında ise, "2009 yılının gerek merkez, gerek taşra teşkilatımızın, gerekse bağlı kuruluşlarımızla birlikte büyük ve mukaddes görevin farkında olarak halkımızın hiçbir endişe taşımadan yaşadığı huzurlu güvenli ve
müreffeh bir Türkiye'yi sürekli kılmak için gece ve gündüz demeden çalışmaları 2009 yılında da sürdüreceğiz. Bakanlığımızın tüm mensuplarının eş ve çocuklarının yeni yıllarını kutluyor, 2009 yılının başta aziz milletimiz olmak üzere tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi temennisiyle hepinize sağlık mutluluk ve başarılar diliyorum" ifadeleri yer aldı.

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kagan Köksal ise kutlama mesajında ise, "Fedakarca çalışan Türk emniyet teşkilatımızın yeni yılını en içten dileklerimle kutlar 2009 yılının ulusumuza ve teşkilatımıza sağlık mutluluk ve başarılar getirmesini dilerim" dedi. Köksal'ın ardından devam eden anonslarda da Zonguldak Valisi Erdal Ata, Zonguldak Emniyet Müdürü Atilla Çınar'ın da tüm kurum personeli ve yakınlarının yeni yılını kutlayan mesajları okundu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2009 Perşembe 16:16:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?