3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Polisevi'nde Cumhuriyet Balosu

Cumhuriyetin 85. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Zonguldak Polisevi'nde Cumhuriyet Balosu düzenlendi.


Zonguldak Valisi Erdal Ata tarafından düzenlenen baloya Vali Ata’nın eşi Nazan Ata, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca,, Zonguldak Emniyet Müdürü Atilla Çınar, eşi Cemile Çınar, Zonguldak 3. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Süleyman Yüksel, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hakan Temel Aksel, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, CHP Milletvekilleri Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk, sivil toplum örgütleri, daire müdürleri ve dernek yöneticileri eşleri ile birlikte katıldı. katıldı.


Baloda konuşma yapan Vali Ata, “Öncelikle bu baloya katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Atamızın bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetimizin sağladığı hakları düşünüp değerlendirirsek Cumhuriyetin ne kadar önemli bir armağan olduğunu çok daha iyi takdir ederiz. Atatürk’ün ne kadar değerli olduğunu bugünkü şartları göz önüne aldığımız zaman çok daha iyi anlayabiliriz. Avrupa’daki bazı ülkelere bakalım. Mesela Fransız ihtilalinden sonra Cumhuriyet hareketleri başladı.

Yapılan mücadeleler sonucu demokratik haklar elde edilmiştir. Bizim haklarımız tepeden inme verilmiştir. Yani Atatürk’ün bizlere en büyük armağanı dolayısıyla Cumhuriyettir. O nedenle hepimiz Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmak için sonsuza kadar her şeyimizi ortaya koyup canımız pahasına korumamız gerekir. Bu duygu ve düşüncelerle katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum’ dedi.
Konuşmanın ardından Cumhuriyetin 85. yıldönümü nedeniyle pasta kesilerek davetlilere ikram edildi.


Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Oda Orkestrası’nın 10 Yıl Marşı ve çeşitli marş ve şarkı dinletisi sundu.

İha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 18:54:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?