3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Polisten büyük operasyon

POLİSTEN ÇAKMA TIBBİ MALZEME OPERASYONU

Zonguldak polisi, çakma tıbbi malzemeler kullanarak bazı doktorların devleti dolandırdığı gerekçesiyle Ankara, Zonguldak ve Ereğli'de operasyon yaptı. Olaya altı uzman doktorun isminin karıştığı belirtildi.

Zonguldak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bel fıtığı ameliyatlarında yurt dışından 7 bin 500 TL'ye mal olan x-top isimli tıbbi malzeme yerine çakma malzeme ya da süngerimsi malzeme kullanarak devleti dolandırdığı, usulsüzlük ve yolsuzluk yaptığı iddialarıyla beyin cerrahi uzmanı doktorlara yönelik bir operasyon düzenledi.

YAPILAN YOLSUZLUKLAR

İzmir Sosyal Güvenlik Kurumu'nda görevli bir doktorun, bel fıtıklarında kullanılan x-top isimli bir cihazın yerine sahtesinin kullanıldığını tespit etmesi üzerine, olay yetkililere bildirildi. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından olayın müfettişler tarafından incelenmesi istendi ve diğer il müdürlükleri uyarıldı. Zonguldak'ta SGK görevlilerinin titiz incelemeleri sonucunda bazı doktorların Ankara'da bir döküm imalathanesinde üretilen ve 200 TL'ye satılan cihazları kullanarak SGK'ya yurt dışından ithal

edilen ve maliyeti 7 bin 500 TL'yi bulan x-top isimli titanyum malzeme olarak fatura ettiği tespit edildi. Müfettişler tarafından adı açıklanmayan doktorlar hakkında soruşturma başlatıldı. Bilir kişi raporlarında ve müfettiş raporlarında, Hollanda'da üretilen ve Zonguldak Gümrüğü'nden geçirilen malzeme sayısı kadar sadece Zonguldak, Bartın ve Karabük'teki ameliyatlarda s-top malzeme kullanıldığı belirlendi. Avrupa ülkelerinde 1000 TL'ye satılan cihazın ülke piyasasındaki değerinin 7 bin 500 TL'yi bulduğu belirtildi.

POLİSTEN ÇAKMA TIBBİ MALZEME OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 12:27:05
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 13:05:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tuncay Aydın IP: 78.186.121.xxx Tarih : 17.12.2009 18:18:07

İsimlerinide açıklasalar da halk bilsin kimin ne olduğunu ona göre gideceği doktoru bilsin.. Meslekten ihraç etmek lazım böylelerini