3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Posbıyık ifade verdi

Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından akşamüzeri gözaltına alınan CHP Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından devam eden bir soruşturma nedeniyle akşamüzeri gözaltına alınan eski Ereğli Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık, ifadesinin ardından alınan sağlık raporu sonrası serbest bırakıldı. Sağlık raporunun alınmasının ardından serbest kalan Posbıyık, seçim bürosuna giderek basın açıklaması yaptı. Kendisinin bilgisine başvurmak için Emniyete çağırıldığını belirten Posbıyık, kendisiyle ilgili bir sıkıntının olmadığını söyledi. Posbıyık, "Bu çalışma ortamında enerjim biraz daha yükseldi, hırsım biraz daha arttı.

Bu tür şeyler çok güzel oluyor, benim puanlarımı çok yükseltecek. Çünkü, çok hırslanıyorum, çok iyi gidiyorum. Bundan sonra daha iyi gideceğiz. Bana son derece nazik ve kibar davranan emniyet yetkililerine şükranlarımı sunuyorum. Onlar Ereğli'nin huzuru için esenliği için her türlü gayreti göstereni insanlar. Benle ilgili bir şey yok. Belediyeye müfettiş gelmiş Murat Bey zamanında yapılan bir takım işler hakkında bu konuları bildiğim için benden bilgi aldılar.

Yani benden bilgi sordular. Bende gittim yasalar neyi gerektiriyorsa benden müfettişlerin gelip Murat Sesli hakkında ve arkadaşlarıyla yaptığı soruşturmanın noktasında benden bilgi alındı. Bir tek şeye üzüldüm. Haberler çabuk gelmeye başladı. Yani beni tutukluyorlar diye çok sevinenleri sizin karşınızda burada dışarıda olduğum için üzdüğüm için onları onlardan özür diliyorum. Onların sevinçlerini kursaklarında bıraktığım için üzülüyorum" dedi.


Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Posbıyık, 4 saat emniyette tutulduğu ile ilgili soruya ise, "Sohbet ettik. Benden bilgi almaları 30 dakikayı geçmedi" dedi.
Posbıyık, sağlık raporunu almaya giderken gizli olarak başka bir araçla götürüldüğü yönündeki soruya ise, "İfade alınırken ilk defa hastaneye getirilir. İfade alındıktan sonra hastaneye getirilir yine. Yasal prosedür bunu herkese yapmak zorundalar" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 23:24:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?