3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Posbıyık ziyaretlerine devam ediyor

CHP Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık seçim ziyaretlerine devam ediyor.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık, İlçe Başkanı Yaşar Balcı ve Belediye Meclis Üyesi adayları ile Kdz. Ereğli Vergi Dairesi, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası ve Gümüşhaneliler Derneği'ni ziyaret etti. CHP İlçe Başkanı Yaşar Balcı, yerel seçim çalışmaları doğrultusunda vergi dairesini ziyaret ettiklerini, aynı zamanda vergi haftasını da hem mali müşavir hem de CHP İlçe Başkanı olarak kutladığını ifade ederken, her Türk Vatandaşı'nın devletine hizmet etmek amacıyla vergilerini zamanında ödemesi gerektiğine inandıklarını söyledi. Zonguldak'ın merkez ilçe de dahil devlete verdiği verginin tüm ilçelerinden daha fazla vergi veren vergi dairesinin Kdz. Ereğli Vergi Dairesi olduğunu hatırlatan Balcı, buna rağmen Ereğli Vergi Dairesi'nin kirada olmasının kendilerini fazlasıyla üzdüğünü, Ereğli ilçesinin, Zonguldak' a gelen bütçeden devlete ödediği vergi kadar pay alamadığını kaydetti. CHP Ereğli Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık, Türkiye'nin vergi kaçırmalarla baş ettiğini, her Türk vatandaşı gibi kendisinin de vergi borcunu zamanında ödeyen birisi olduğunu ifade ederek, "Vergi kaçırmak ülkeye ihanettir. Ülkemizi seviyoruz, vergimizi veriyoruz. Yerel seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiğimiz bu ziyarette vergi haftanızı da kutluyoruz" dedi.


Kdz. Ereğli Vergi Dairesi'nin kirada olmasının kendisini üzdüğünü, daha önce de bu konuyla ilgili çalışması olduğunda bürokrasi engelini aşamadıklarını söyleyen Halil Posbıyık, o çalışmalar sırasında Vergi Dairesi'nin de sunulan teklifi kabul etmediğini ancak projeleri arasında Vergi Dairesi'nin ve savcılığın yerinin hazır olduğunu, bunu projenin çalınma ihtimalini düşünerek seçim sonrası anlatacağını söyledi.
CHP Ereğli Belediye Başkan adayı ve partililerin gerçekleştirdiği ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ereğli Vergi Dairesi Müdürü Mahmut Ören de, "Bizler Ereğli'de herkesin vergisin tam ve zamanında ödemesi için gerekli tedbirleri alıp uyguluyoruz. Fakat, Ereğli'de Vergi Dairesi'nin bu kadar hummalı çalışması ve devlete sağladığı katkıyı düşünecek olursak Ereğli gibi bir ilçenin vergi dairesi kirada oturmaktadır. Bizler, belediyemizden bu konuda gerekli çalışmaların yapılmasını bekliyoruz" dedi.


CHP Ereğli Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık ve beraberindekiler daha sonra Ereğli Gümüşhaneliler Derneği'ni ziyaret etti. Ereğli Gümüşhaneliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan dernek üyelerini uyararak, "Lütfen konuşmacı kim olursa olsun siyasi görüşünüz ne olursa olsun, kim gelirse gelsin, kendisini sevgi ve saygı çerçevesinde dinleyiniz. Unutmayın ki kimse sizin oyunuza ipotek koyamaz" dedi.


Halil Posbıyık ve beraberindekiler son olarak Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TSO) ziyaret etti. CHP Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık, "Ben 1994 yılında ilk belediye başkanı olduğum zaman o dönemki Erdemir Genel Müdürü bana kaymakam, belediye başkanı, jandarma komutanı, emniyet müdürü, TSO başkanı gibi bütün kuruluşların dostça, kardeşçe bir arada olup ara ara yemek yemeleri gerektiğini söylemişti. O gün bugündür ben bu politikayı izledim. Siz değerli arkadaşlarım TSO'da göreve geldiniz. Ben belediye başkanı seçilirsem, Kent Konseyi ve sizin gibi diğer odalar dernekler ve siyasi parti yöneticileriyle birlik ve beraberlik içinde Ereğli'yi Ankara'ya taşıyacağız. Ereğli için Ankara'da, tüm mücadeleyi hep beraber vereceğiz. Ereğli için hep birlikte sevgi, barış, dostluk anlayışı içinde yönetim sergileyeceğiz. Belediyeden ve siyasetten burada bahsetmeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Termik santral konusunda da söylemek gereken bir şey varsa o da şudur. Erdemir bizim gözbebeğimizdir. Onu hazmedebiliyoruz. Erdemir iyi ki var. Fakat ben doğalgazı getirerek Ereğli'nin hava kirliliğinin önlenmesinde büyük bir katkı sağladığıma inanıyorum. Şayet Köseağzı'na termik santral yapılırsa Ereğli yaşanılmaz hale gelir. Ereğli Belediyesi bu santral ile ilgili henüz bir imza atmadı. Yanılmıyorsam Kandilli Belediyesi'nin böyle bir imzası söz konusu. Termik santral Ereğli'nin çöküşü olur. Şunu da unutmayın ki termik santraller üçüncü dünya ülkelerinde yapılır. Ereğli'nin Avrupa kenti olması için uğraşırken bunu kimse kabul edemez. Demokratik eylem haklarımızı mutlaka kullanmalıyız. Bende eylemci ruhu var. İnşallah bu eylemleri yapacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 14:09:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?