3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Posbıyık'a ziyaret

AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı halil Posbıyık'ı ziyaret etti. Ziyarette dostluk mesajları verildi.


AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Pasbıyık'ı makamında ziyaret etti. Milletvekili Erdoğan ve Başkan Posbıyık ziyarette dostuluk mesajları verirken ziyarettte, İl Başkanı Hamdi Uçar ve yöneticilerde hazır bulundu. Milletvekili Fazlı Erdoğan, Başkan Posbıyık ile artık kavga etmeyeceğini belirterek, kavga kız verilmediğini söyledi. Erdoğan, “İadeyi ziyaret için yönetimimizdeki arkadaşlarımızla beraber sizleri ziyaret ettik. Bu ziyaretler gönül almak ve birlikteliğimizi tazelemekten öteye sömot eserleri inanıyorum ki ortaya çıkaracaktır. Ben birkez daha yeni seçilmiş olmanızdan dolayı hem bölgemize hem Ereğlimize başarılı çalışmalar yapacağınıza inanıyorum. Tekrar tebrik ediyorum. Bizler seçilmiş bir milletvekili olarak teşkilatımızlaberaber bölgemize katkıda bulunmak için projelerinizi Ankara'da sonuçlandırmak için el birliğiyle çalışacağımızı birkez daha yenilemek istiyorum” dedi.


Önceden Başkan Posbıyık ile aralarının bozuk olması nedeniyle basının malzeme çıkardığını belirten Erdoğan, artık basının malzeme çıkaramayacağını söyledi. Erdoğan, “Basın mensupları bundan sonra daha güzel daha iyiyi ve daha iyi sonucu nasıl alabiliriz o konuda katkı bekliyoruz. Biraz malzeme eksikliği olacak ama güzelliklerle malzemeyi yakalayacaksınız. Kavgalara kız vermiyorlar. Bizler kavga yapmayacağız ki, hem kızımızı alacağız hemde oğullarımızı evlendireceğiz. Bölgemize de hayırlı hizmetler yapmayı arzuluyoruz” diye konuştu.
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, insan oğlunun hata yapabileceğini belirterek, önemli olanın hataları görerek doğruları bulmak olduğunu söyledi. Kendisini Milletvekili Erdoğan ile artık kavga ettiremeyeceklerini belirten Posbıyık, kimsenin boşa çaba göstermemesi gserektiğini söyledi. Posbıyık, “İnsanlar hep hata yaparlar. Allah'ın yarattığı kullar hata yapmak durumundadır. Fıtratımız böyledir. Önemli olan hataları bulabilmek ve doğruları görebilmektir. Ne kadar uğraştırırlarsa uğraştırsınlar bizi kavga ettiremeyecekler. Bunu herkes yazsın boşuna çaba filan göstermesin. Vekilim samimiyetini net bir şekilde ifade etmiştir. Geçen Ankara'ya gittik. Sabahın erken saatinde başladık ve bütün genel müdürmükleri dolaştık. Ereğli'nin eksiklerini gündeme getirdik. İnanılmaz ilgi ve alakayla karşıladık. DSİ Genel Müdürümüzle görüştük. Sıkıntılarımız anlattık. Kabasakal Deresi'nde özellikle vatandaşlarımız hep mağdur oluyorlar. Genel Müdür bizim yanımızda telefon etti dere üstünün kapatımasıyla ilgili görüşme yaptılar. İller Bankası Genel Müdürlüğü'ne gittik. Genel Müdürü Kastamonu Bölge Müdürlüğü'ne telefon ettik. Ereğli Belediyesi'nin mezarlık yapımında işlemlerin başlamasını istedi. Ulıştırma için işlemlerin başlamasını istedi. Dere üzerinin kapatılması konusunda, terminal konusunda, pazar yeri konusunda telefonlar etti. En önemlisi Ereğli'de resmi dairelerin sıkıntıları var. Altyapıyı milletvekilimiz yapmış zaten. Devlet Demir Yolları bu projeyi özelleştirmeye gönderiyordu. Ama özelleştirmeye gittiği taktirde hiç bir şey alamıyorduk. Bu durdu, Devlet Demir Yolları ile kendi aramızda halledeceğiz. Buranın resmi dairelere verilmesi konusunda çok büyük bir adım atıldı. TOKİ Başkanına gittik, görüşmelerimiz oldu. Çünkü bizim toplu konutlar bölgesinde en büyük dileğimiz ordaki vatandaşların şuan merkete, pazar yerine, karakola, camiye ihtiyacı var. Bunun yapılabilmesi içinde TOKİ ile de anlaşmamız lazım. Milli Emlak Genel Müdürlüğüne gittik burada ki sıkıntılarımızı anlattık. Ereğli'nin en büyük meselesi, işsizliğin bitmesi ve trafiğin rahatlaması. Kepez yolunun ölüm yolundan kurtulması. Bu noktada da inşallah önümüzdeki günlerde bizi Bayındırlık Bakanlığı'na götürmek suretiyle Kdz. Ereğli'nin aydınlar köyüne kadar genişletilmesi konusunda ve aynı zamanda OSB'den itibarende çevre yolunun yapılması konusunda girişimlerde bulunacağız" dedi.
Belediye Başkanı Halil Posbıyık Milletvekili Fazlı Erdoğan'a Aslı Öztürk'ün "Tunalı Hilmi Beyin 1. TBMM'deki Yasal Faaliyetleri" adlı kitap hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2009 Pazartesi 17:01:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?