3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Pratik ayakkabı yaptı

Zonguldak Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Yunus Kaan Arslan, hamile olan öğretmeni için diğer ayakla bile kumanda edilebilen pratik ayakkabıyı geliştirdi.


Zonguldak Bilim ve Sanat Merkezi 5. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Yunus Kaan Arslan, hamile olan Türkçe öğretmeni Nurhan Akkın'ın derste ayaklarını bağlamak için zorlandığını görünce, bağsız ve pratik ayakkabı geliştirmeye karar verdi. Evinden aldığı eski bir ayakkabıyı diğer ayakla bile kullanılabilecek pratikliğe kavuşturan Yunus Kaan Arslan, şöyle konuştu: "Hamile olan Türkçe öğretmenimizin, çözülen ayakkabı bağlarını yeniden bağlamakta zorlandığını ve yardım istediğini görünce daha da pratik olarak kullanılabilen ayakkabı geliştirmek istedim. Hem de bu ayakkabının çok uygun olması gerekiyordu. Evden eski bir ayakkabı üzerine sac tokası ve bavul kapak anahtarı kullanarak diğer ayakla bile kumanda edilebilen bir ayakkabı geliştirdim. Şu an kullanışlı olan ayakkabı, istenilirse daha da geliştirilebilir."


Kaan Arslan, bayan ve erkek modellerinin de bulunduğu ayakkabıların hamilelerin yanı sıra kilolu ve engelli insanlarında kullanabileceği pratiklikte olduğunu ifade etti.

İha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 10:24:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?