3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Prenses Süreyya bu suda şifa aradı

ŞİFA DAĞITAN KÜKÜRTLÜ SU

Zonguldak'ın Çaydamar Mahallesi Şifa Sokağında Mustafa Can'ın sahibi olduğu kükürtlü su tesisi yaz aylarında ilgi görüyor. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan kükürtlü su vatandaşların hizmetinde olmasına rağmen yeterince bilinmiyor.

Sezonu Nisan ayında açıp Eylül ayında kapattıklarını söyleyen işletme çalışanı Ahmet Kaya, tesiste dağlardan gelen kükürtlü suyu doktorların da tavsiye ettiğini bildirdi. Suyun, mide rahatsızlığı, cilt hastalıkları ve kadın hastalıkları olmak üzere

birçok hastalığa iyi geldiğini ifade eden Kaya, kükürtlü suyun aynı zamanda içildiğini belirtti. Tesisten içmek için vatandaşların şişelerle su aldığını söyleyen Kaya, şöyle konuştu: "Suyu ne zaman aldıysalar 24 saat içerisinde tüketmeleri gerekiyor. Aksi takdirde suyun içerisindeki yararlı bakteriler ölüyor. Fazla alınan ve tüketilmek için günlerce bekleyen suların hiçbir faydası olmuyor."

İRAN ŞAHI'NIN EŞİ SÜREYYA BİLE ŞİFA ARAMIŞ

1956 yılında Türkiye gezisine çıkan İran Şahı Rıza Pehlevi ve eşi Prenses Süreyya'nın gerek ekonomi ve gerek kültürel zenginliği ile tanınan Zonguldak'a geldiğini belirten işletme çalışanı Ahmet Kaya, çocuğu olmadığını söyleyen Süreyya'nın şu an işletmenin bulunduğu alanda şifa aradığını söyledi.

Almanya'da yaşayan Recep Bozkurt da şifalı su için Zonguldak'a geldiğini belirtti. Yaklaşık 10 yıl önce kükürtlü suda seans uyguladığını söyleyen Bozkurt, şöyle konuştu: "Almanya'dan Zonguldak'a kükürtlü su için geldim. Eşimin kaşıntıdan ötürü rahatsızlığı oluyordu. Bu su insanı rahatlatıyor. Buraya gelmişken Bartın'daki eş dost ve akrabalarımı ziyaret edeceğim."

İşletme çalışanı Ahmet Kaya ise normal tedavinin 14 seans olduğunu belirtirken durumun kişiden kişiye değiştiğini söyledi. Kaya, kükürtlü su için tek seansın 5 TL olduğunu da bildirdi.

ŞİFA DAĞITAN KÜKÜRTLÜ SU
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2009 Pazar 11:46:00
Güncelleme :11 Ekim 2009 Pazar 13:57:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?