3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Prim borcuna Halkbank kredisi

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, borcu nedeniyle emekli olamayan Bağ-Kur'luların kredi alarak prim borçlarını ödeyebileceklerini kaydetti.

Halkbank Genel Müdürlüğü tarafından Bağ-Kur'a birikmiş prim borcu nedeniyle emekli olamayanlara yönelik protokol imzalandığı kaydedildi.

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Zonguldak İl Müdürü Muharrem Demirci ve Halkbank Zonguldak İl Müdürü Metin Koçer, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği binasında basın toplantısı düzenledi.

Zonguldak'ta 7 bin kişinin Bağ-Kur'a borcu olduğunu kaydeden Muharrem Demirci müracaatların 28 Temmuz 2008 tarihine kadar yapılması gerektiğini söyledi. Bağ-Kur'dan emekli olma süresi dolmuş ancak birikmiş prim borçları nedeniyle emekli olamayan Bağ-Kur'luların Halkbank'tan alınacak kredi ile prim borçlarının ödeneceğini kaydeden Muharrem Coşkun, özellikle esnafların imkandan yararlanması gerektiğini söyledi.

Coşkun, “ Bağ-Kur'da emekliliğe hak kazananların emeklilik maaşlarının 3/2'sini geçmemek şartıyla kredi kullanacaklardır. Son tarih 28 Temmuz 2008'dir. Özellikle esnaf arkadaşlarımız bu tarihi beklemesin” diye konuştu.

Bağ-Kur'lulara uzun vadeli ucuz kredi imkanı sağlandığını kaydeden Muharrem Demirci, Bağ-Kur'lulara büyük bir prim affı tanındığını ifade etti.

Demirci, “Kurum borçlarının yeniden yapılandırılması kanunu yeniden ilişkilendirilmiştir. Çok büyük bir prim affı tanındı. Bağ-Kur'luların bu güne kadar ödemediği prim borçları birikmiştir. Şu ana kadara Bağ-Kur'lulara ödeme kolaylığı imkanı yoktu. Halkbank ile sözleşme imzalandı. Halkbank emekliliği dolanlara uzun vadeli ucuz kredi imkanı sağladı. Vatandaşlarımız borçlarını aldığı kredi ile ödeyecek. Bundan yararlanabilmek için 27 Temmuz 2008 tarihini beklemesinler. Bu uygulama her yönüyle faydalı bir uygulamadır” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 16:52:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali şahin IP: 88.236.182.xxx Tarih : 3.08.2008 16:14:34

benim bağkura olan yapılandırdığım ve emekli olacağm borcumu kredi kartı borç takibi oldğu için bna halkbank hiçbir şekilde kredi alamıyorum.