3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Prof. Dr. Atasoy'dan sitemli açıklama

ZONGULDAK ROTARY KULÜBÜ TOPLANDI

Zonguldak Rotary Kulübü toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya davetli olarak katılan Filyos Tios Antik Kent Kazı Başkanı Prof. Dr. Sümer Atasoy, kazılar hakkında bilgi verdi.

Zonguldak Rotary Kulübü toplantısı Deniz Kulübü’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Zonguldak Rotary Kulübü Başkanı Meltem Gürbüz, ZKÜ’den Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yüce, Yrd. Doç. Dr. Bülent Taner, Prof. Dr. Sümer Atasoy, KGD Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Öksüz ve kulüp üyeleri katıldı. Programda konuşma yapan Kulüp Başkanı Meltem Gürbüz, çalışmalarını sürdüğünü kaydetti.

Gürbüz, “Öğrencilerin bir çok konuda ufuklarını geliştirmesi için eğitim çalışmalarımız sürüyor. Bunu bu güne kadar 12 kulüp uyguladı. Eğitim Fakültesi’ndeki öğrencilerle bu çalışmayı sürdürüyoruz. Bu çalışma eğitime bir katkıdır. her şeyi yapabildiğimiz kadar yapıyoruz” dedi.

Ardından Filyos’taki kazı çalışmaları hakkında bilgiler veren Kazı Başkanı Prof. Dr. Sümer Atasoy, “Filyos bölgesinde modern yerleşme olmadığı için kazılar gün yüzüne çıkabiliyor. Tios Kenti tamamen çıktığı zaman Karadeniz’in Efes’i olacak. Madenden yapılmış heykel parçaları bulduk. Roma dönemine ait değerler bulduk. Köprüler, taş köşeli yollar, su yolları ve binalar bulduk. Filyos’un değil Karadeniz’in tarihi bilgileri yok olup gidecek. Kültürel mirası korumak kültürel bir tavırdır” diye konuştu.

Slayt eşliğinde kazı çalışmalarını anlatan Atasoy’a, Kulüp Başkanı Meltem Gürbüz tarafından plaket verildi.

ZONGULDAK ROTARY KULÜBÜ TOPLANDI
ZONGULDAK ROTARY KULÜBÜ TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2009 Çarşamba 14:33:02
Güncelleme :21 Ekim 2009 Çarşamba 15:03:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?