6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Rahşat Ecevit Zonguldak'ta

DSHP GENEL BAŞKANI ECEVİT ZONGULDAK'TA

Demokratik Sol Halk Partisi (DSHP) Genel Başkanı Rahşan Ecevit, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessesesi'nde meydana gelen patlama ve göçük ile ilgili inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Zonguldak'a geldi.

TTK Karadon Müessesesi'nde meydana gelen patlamanın ardından oluşan göçükteki 2 madenciye hala ulaşılamadı.

Öte yandan DSHP Genel Başkanı Rahşan Ecevit, Zonguldak'a gelerek Genel Maden İşçileri Sendikası'nı (GMİS) ziyaret etti. Hayatlarını kaybeden madencilerin yakınlarına başsağlığı dileyen Ecevit, CHP Kurultayı ile ilgili soruları yanıtsız bıraktı. Başka faciaların yaşanmamasını isteyen Ecevit, ocaklardaki şartların değişmesi gerektiğini savundu. Ecevit, "Bu son olayın kader değil, cinayet, ihmal ve

düşüncesizlik olduğunu düşünüyorum. Orada hayatını kaybeden herkes ana kuzusudur. Ocaktaki galerilerin hepsinin düzeltilmeden, yeni baştan ele alınmadan çalışmaların başlatılmamasını isterdim. Bu olayı yanında kurultayın hiç bir anlamı kalmıyor, çünkü buradaki olay çok daha önemlidir'' diye konuştu.

GMİS Genel Başkanı Muslu da, "Eğitimsiz bir işçinin yapacağı hata, diğer işçilerin hayatına mal olabilir. İşçi açığının giderilmesi için ilgili makamlara yazı yazdık. TTK'ya yeterli işçi alınmadığı için sıkıntı yaşıyoruz'' dedi. DSHP Genel Başkanı Rahşan Ecevit'e ziyaret anısına 'madenci heykeli' hediye edildi.

Ecevit, ardından madende hayatını kaybeden Maden Mühendisi Ramazan Yavuz'un ailesini ziyaret etti. Madencinin yakınlarına yaptığı ziyareti değerlendiren Ecevit, "Sanki eski günleri yaşadım. Sanki eşim de yanımdaymış gibi" diye konuştu.

Öte yandan, Rahşan Ecevit'in aracının plakası da dikkat çekti. 06 RB 795 plakalı cipine binen Ecevit, ziyaretin ardından Zonguldak'tan ayrıldı.

DSHP GENEL BAŞKANI ECEVİT ZONGULDAK'TA
DSHP GENEL BAŞKANI ECEVİT ZONGULDAK'TA
DSHP GENEL BAŞKANI ECEVİT ZONGULDAK'TA
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2010 Pazartesi 19:57:02
Güncelleme :24 Mayıs 2010 Pazartesi 22:31:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?