3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ramazanda her mahallede iftar

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde bu yıl 2.'si gerçekleşktirilen mahalle iftarlarının ilki Bağlık Mahallesi Hatip Sokak'da yapıldı.


Ereğli Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca her mahallede iftar verilecek. Belediye tarafından ilk mahalle iftarı Bağlık Mahallesi Hatip Sokak'da gerçekleştirildi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftara Belediye Başkanı Murat Sesli eşi Ayfer Sesli ve kızı Beril'in yanısıra Belediye Meclis üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, bazı sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile AK Parti İlçe Başkanı Erol Şahin ve yönetim kurulu katıldı. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği iftardan sonra vatandaşlarla sohbet eden Başkan Sesli, belediye olarak mahallelerde yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Mahalle sakinlerinin yakın ilgi gösterdiği Belediye Başkanı Murat Sesli, "Halkımızla birlikte olmaktan hep birlikte birlik ve beraberlik içerisinde iftar yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sene de mahalle iftarlarımıza devam ediyoruz. 23 mahallemizde bazı mahallerimiz büyük olduğu için iki ayrı noktada iftar yapacağız o yüzden 27 ayrı noktada iftar yapacağız. İftarlarımıza tüm mahalle sakinlerimizi bekliyoruz.

İftarlarımızın yanısıra yine geçtiğimiz yıl başlattığımız Ramazan Şenlikleri sahildeki Anfi Tiyatro'da devam ediyor. Amacımız, halkımızın huzurlu bir şekilde eski Ramazanların doyumsuz tadlarını tekrar yaşatarak birlik ve beraberlik içerisinde Ramazan ayı geçirebilmek" dedi.
İftar sonrası Hacivat ile Karagöz çeşitli oyunlar sergilerken yapılan gösteriler beğeni kazandı. Başkan Sesli, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

iHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 13:49:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?