4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

Rauf Denktaş Zonguldak'ta

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şubesi tarafından Atatürk Haftası sebebiyle düzenlenen "Emperyalizmin Türkiye Kuşatması" isimli panele katılan KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, "Kıbrıs'a Türkiye gelmeseydi, orada bugün tek bir Türk kalmazdı" dedi. 

Panelde ilk olarak kürsüye çıkan Mümtaz Soysal, Türkiye'nin her alanda emperyalizmin ve emperyalist ülkelerin kuşatması altında olduğunu savundu. Daha sonra alkışlar eşliğinde mikrofonu alan Denktaş'ın konuşması, sık sık alkış ve sloganlarla bölündü. Rauf Denktaş, konuşmasının başında AB'nin Kıbrıs'ı meşru hükümet olarak üye yapmasını eleştirerek, bakış açılarının ve davranışlarının da Kıbrıs'ta hiç Türk'ün bulunmadığı yönünde olduğunu söyledi. Emperyalist ülkeler için Kıbrıs'ın önemini anlatan Rauf Denktaş, "Emperyalist ülkelere Kıbrıs lazımmış. Çünkü petrol kuyularının İslam devletlerinin elinde olması işlerine gelmiyor, kontrol etmek istiyorlar. Onun için Kıbrıs'ı en uygun yer görüyorlar. Türkiye NATO üyesi, diğer üyelerin canı tehlikeye girdiğinde yardımına gelecektir. Emperyalizmin dostu yoktur. Çıkarı vardır. 1963-1974 yıllarında Kızılay yardımları gelmese açlıktan ölürdük. ABD yardım için parmağını bile oynatmadı. Çünkü siyasetten bizim çökmemizi, teslim olmamızı ve Kıbrıs'ın Yunanistan'a gitmesini istiyordu" diye konuştu. 

Kıbrıs Barış Harekatı öncesinde toplu soykırım yapıldığını ifade eden Denktaş, "Türkiye gelmeseydi, evlatlarını feda etmeseydi bugün Kıbrıs'ta tek bir Türk kalmayacaktı. Makaryos'un beyanatı var. Popaladapulos'un ABD'ye 'Türkiye Kıbrıs Türklerini kurtarmaya gelirse kurtaracak tek bir Türk bulmayacaktır' yazılı mektubu var. Türkiye geldi diye, 4-5 köyün masum insanları 16 günlük bebekler dahil çocuk, genç ve yaşlılar, katledilerek toplu halde mezarlara gömüldü. AB'nin bizim normlarımıza uyuyor, meşru hükümet dediği Kıbrıs hükümeti, eli kanlı terörist idare ve toplu mezarlar yapımcılarıdır" dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından panelistler, seyircilerin sorularını cevapladı. ADD Zonguldak Şubesi Başkanı ve Oturum Başkanı Erol Sarıal'ın panel sonuç bildirgesini okumasıyla panel sona erdi. ADD Başkanı Sarıal, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Başkanı Osman Sav ve bazı vatandaşlar, Dentaş ve Soysal'a hediye verme yarışına girerken; içerisinde öğretmenler, gazeteciler, sivil toplum örgütleri ve sendika temsilcilerinin de bulunduğu bir çok vatandaş da Denktaş ile resim çektirmek için yarıştı.
iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2006 Perşembe 23:46:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nurşah sahin IP: 85.104.106.xxx Tarih : 4.11.2006 11:32:53
kıbrıs cumhurbaskanının ilimize gelmesi zonguldagında gelişmede oldugunun bir göstergesidir ve sayın cumhurbaskanının sözünü tutup beni aramasını umutla bekliyorum... ileride tarafsız yösüz objektif bir gazeteci olmak istiyorum.kendime güvenen hakkımı arayan bir genc olarak cumhur baskanının sözünü tutmasını ve aramasını bekliyorum. cagdas türkiye toplumunda hedefsiz sokakta bombos amacsız dolasan bir genc olmak istemiyorum.rauf denktasın dedgii gibi ermeni soykırımını asla kabul etmiyorum.12 madde olarak bilinen ve cogunlukta olan milletinin üstünlügünün kabul edilmesi beklenen bir yasa vardı. ermeniler türklerden azınlıkta oldugu için türkleri öldürmüştür. fener lisesi 3. sınıf ögrencisi olarak ileride ülke sorunlarında söz sahibi olmak ve cahilligi ortadan bilgiyle kaldırmak istiyorum