3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Rehabilitasyon öğrencilerinden sergi

Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde, 75. Yıl Özel Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin yaptığı elişi ve resim sergisi açılışı gerçekleştirildi.


75. Yıl Özel Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Müdürü Nagehan Müftüoğlu, Abdi İpekçi Sergi Salonu'ndaki açılışta yaptığı konuşmada, 10 yıldır hizmet veren merkezde özel eğitime ihtiyaç duyan çocukların topluma kazandırılması, fiziki gelişimlerine katkıda bulunulmasının amaçlandığını söyledi.


Eğitim kurumuna devam eden çocukların özel çocuklar olduğunu belirten Müftüoğlu, "Belki daha çok sevgi ve ilgiye ihtiyaçları vardır. Ama kendilerini ifade etme fırsatı verildiğinde ve uygun imkanlar sağlandığında, ortaya çıkan başarıyı da göz ardı edemeyiz.165 öğrencinin bulunduğu okulumuzda 70 öğrencimizin yaptığı eserleri satışa sunacağız. Elde edilen gelirin bir kısmını eğitim merkezimizin ihtiyaçlarını karşılayacağız, galoştan elde edilen geliri ise öğrencilerimize dağıtacağız" dedi.
Öğrencilerden Hayriye Özdoğan ile İlkay Kurt şiir okudu, bir grup öğrenci de hazırladıkları dans gösterisini davetlilere sundu.


Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Belediye Başkanı Murat Sesli, eşi Ayfer Sesli ile Müftüfoğlu'nun birlikte yaptığı açılışın ardından sergi gezildi. Kaymakam Ekşi, galoş yapan öğrencilerden bilgi aldı. Açılışı bazı okul müdür ve öğretmenleri ile öğrenci yakınlarının katıldığı sergi 15 Ekime kadar açık kalacak.

İha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 18:05:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?