3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Rekabet vatandaşa yaradı

Ereğli Belediyesi Özel Halk Otobüsleri ile Gülüç Belediyesi Özel Halk Otobüsleri arasında yaşanan rekabet sonucu Ereğli-Kışla hattı taşıma fiyatları 25 kuruşa kadar indi.

Gülüç Belediyesinin yaklaşık 10 gün önce aldığı bir karar ile 1 YTL olan taşıma ücretleri 50 kuruşa indi. Bunun üzerine Ereğli Özel Halk Otobüsleri Kışla-Gülüç hattı otobüsleri aldıkları karar ile yolcu taşıma ücretlerini 25 kuruşa indirdi.

Gülüç Özel Halk Otobüslerinin yolcu ücretlerini 50 kuruşa indirmesinin ardından, Ereğli Halk Otobüsleri Kooperatifi konuyu Kaymakamlık ve Belediye'ye ilettiler. Ancak bir sonuç alınamaması üzerine Ereğli Özel Halk Otobüscüleri fiyatlarını 25 kuruşa indirdi.

Ayrıca Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Süleyman Erdoğan, paso olayının kamuoyuna yanlış yansıdığını belirterek, paso uygulamasının sadece tersanelerde çalışan işçiyi kapsadığının söyledi.

Erdoğan basın-yayın organlarında çıkan haberler yüzünden vatandaşların paso alabilmek için kooperatif binasına geldiğini de hatırlatarak, "Şu anda tersane işçisinden başkasına paso veremiyoruz. Böyle bir uygulamaya girersek altından kalkamayız. Hedefimiz bin tersane işçisine paso vererek bu uygulamayı daha sonra kapatmak" diye konuştu.

Bu rekabetten dolayı fiyatların 25 kuruşa düşmesi en çok vatandaşa yaradı.

iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 17:20:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?