3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Resepsiyonda buluştular

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Resepsiyonu verildi.


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın bu yıl 85. yılı kutlamaları kapsamında Karadeniz Ereğli ilçesinde Cumhuriyet Resepsiyonu verildi. Kaymakamlık tarafından Polis Evi'nde verilen resepsiyona, çok sayıda davetli katıldı. Davetlileri kapıda karşılayan Karadeniz Ereğli Kaymakam'ı Osman Ekşi, resepsiyonda bir konuşma yaptı. Ekşi, Cumhuriyet'in 85. yılını kutlayarak Türkiye'nin, Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda önemli adımlar attığını söyledi. Ekşi, "Bir sistem değişikliği, yönetim değişikliği bütün toplumlar için önemlidir. Ancak Cumhuriyet farklı bir yerdedir. Ülkemiz, Cumhuriyet'in ilanıyla bağımsızlık kazandı. Devlet kuruldu. Cumhuriyet Milleti'ne yeni bir yaşam tarzı getirildi. 85 yıldır Cumhuriyet'i koruyarak geliştirerek bugünlere getirdik.

Cumhuriyet'in ilk yıllarıyla bugünü karşılaştırdığımızda ne kadar çok mesafe kat ettiğimizi görebiliyoruz. Cumhuriyet'i kurup bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları, çağdaş uygarlık seviyesine çıkmış bir Cumhuriyet istiyor. Cumhuriyet'e, devlete ve millete hizmet eden herkesi, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla anıyorum" şeklinde konuştu.


Konuşmanın ardından resepsiyon, davetlilere ikramların yapılmasıyla devam etti. Yaklaşık iki saat süren resepsiyon, katılımcıların salondan ayrılması ile sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 11:16:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?