7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

Romanlar kolbastıda sınıfta kaldı!

ROMANLAR KOLBASTI OYNARKEN ZORLANDI

Zonguldak'ın Kozlu beldesinde, Ramazan ayı şenliklerinde çalınan Roman ve çiftetelli havalarında pisti işgal eden Romanlar, kolbastı havasında hayli zorlandı.

Çeşitli kukla, gölge oyunlarının yanı sıra yöresel sanatçılarında yer aldığı şenliklerin Cumartesi günü iftar vaktinde devam eden programın finalinde ise yöresel sanatçı Tanju Aksu sahne aldı. Belde halkının yoğun ilgi gösterdiği programda, sanatçı Aksu, söylediği şarkılarla belde halkını coşturdu. Aksu, hareketli parçaların yanı sıra slov şarkılar da seslendirdi. Orkestranın çaldığı roman, çifte telli ve kolbastı havaları izleyicileri oynattı. Zaman zaman esen rüzgar notaların yer aldığı kağıtları uçurması nedeniyle sanatçı Aksu'ya zor anlar yaşattı.

Beldede oturan onlarca Roman şenliklere katılarak kurtlarını döktü. Birbirleri ile adeta yarışırcasına oynayan Romanlar kolbastı havasında zorlandı. Romanların büyük bir kısmı pisti boşaltırken kalan Romanlar oynamakta zorlandı.

Etkinliklerin hayli renkli geçtiğini belirten Belediye Başkanı Ali Bektaş, "Ramazan şenlikleri, tüm hızıyla devam ediyor. Yüksek sesten şikayetçi olanlar bulunsa da, çoğunluk etkinliklerin sürdürülmesini istiyor. Şikayetler nedeniyle belli saate kadar programı düşük sesle gerçekleştiriyoruz. Böylelikle bu sorunu da çözdük. Ayrıca Ramazan etkinlikleri ile yıllardır ilk kez belde merkezinde hareketlilik sağladık" dedi.

Ramazan şenliklerine katılanlar etkinliğin geniş ve kapsamlı olduğunu belirterek Başkan Bektaş'a teşekkür etti.

ROMANLAR KOLBASTI OYNARKEN ZORLANDI
ROMANLAR KOLBASTI OYNARKEN ZORLANDI
ROMANLAR KOLBASTI OYNARKEN ZORLANDI
ROMANLAR KOLBASTI OYNARKEN ZORLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2010 Pazar 15:03:02
Güncelleme :5 Eylül 2010 Pazar 15:16:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?