3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Ruhsatsız hastanenin açılmasını istiyorlar

Kilimli beldesinde, ruhsat verilmeyen bir hastanenin açılması için halk pankartlı eylem yaptı.


Zonguldak'ın Kilimli beldesinde vatandaşlar, SSK hastanesi olarak hizmet veren ve yapım onarımı için yıkılıp yeniden inşa edilen hastanenin açılmasını bekliyor.

Yapımı yaklaşık bir yıl önce tamamlanan İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı hastane, SSK'ya ait yerde yapılması nedeniyle ruhsat alamıyor. Ruhsat sorunu aşılmayan hastanenin önünde toplanan vatandaşlar, "Hastanemiz Açılsın", "İğne olabilmek için Zonguldak hastanelerine gidiyoruz", "Sesimizi duyun" ifadeleri yazılı pankartlar taşıdı.

Hastanenin açılıp vatandaşın zorluk çekmemesi gerektiğini belirten emekli hemşire Şehri Bulut, "Hasta olunca Zonguldak hastanelerine gitmek zorunda kalıyoruz. Bizde beldemizde hastane istiyoruz. Acil hasta olduğunda ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi. Tekerlekli sandalye ile eyleme katılan Ramazan Taşdemir, Zonguldak'taki hastanelere gidebilmek için sıkıntı ve zorluklar yaşadıklarını ifade etti.
Zonguldak İl Sağlık Müdürü Öner Güner, hastanenin tapu ile sorunları olduğunu belirterek "Hastanemizin yapımı bitti.

Hastanemizin problemi daha önceden başlıyor. Hastane SSK'ya ait olduğu için tapu iptal davası açıldı. Hukuksal boyutlarda olduğundan hastanemiz açılamıyor. Hukuksal boyut bitmek üzere. Bittiği takdirde hastanemiz Semt Polikliniği olarak vatandaşa Kilimli'de hizmet verecek. Hukuksal boyutlar tamamlandığında hastanemiz yıl sonuna kadar açılır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 17:40:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kilimlili vatandaş IP: 88.248.255.xxx Tarih : 6.11.2008 18:37:16

kardeşim yok yer sskanin miş yok tabu sorunu varmiş yok ruhsat sorunu varmiş o varmiş bu varmiş ya KİMLERİ KANDİRİYORSUNUZ İŞİNİZE GELDİMİ 24 SAATTE ONLARCA YASA ÇİKARTİYORSUNUZ İŞİNİZE GELMAYİNCE PROSUDUR DİYORSUNUZ YAZİK AMMA SANMAYİN BU MİLLET BUNU YUTUYOR İNANİN CEZASİ SORUMLULARA BU HALKTAN GELECEK HER KİMSE BU İŞE ÇOMAK SOKANLAR NERDESİN SAYİN BAKAN NERDESİN SAYİN KİLİMLİLİ KOKSAL TOPTAN SAYİN MECLİS BAŞKANİM SEN ZONGULDAĞİN ÖZÜNÜ BİLİRSİN BU KONUDA ÇOK ACİL SANA İHTİYACİMİZ VAR DUY SESİMİZİ SEN BU İŞİ ÇÖZERSİN BAKANİM VE SENİ AÇİLİŞA BEKLİYORUZ YİNEDE BU HASTANEDE EMEĞİ GEÇEN HERKES SAĞ OLSUN YAZİK KİLİMLİLİ SURUNUYOR NOLUR BU KONUDA BİRLİK OLUN EDİTOR BEY LÜTFEN YAYİNLAYİN BU YAZİYİ ÇÜNKÜ ÖNCE SAĞLİK DİYELİM MİLLET VAROLSUNKİ DEVLET YAŞASİN DEYİLMİ BEN YÜREKTEN TÜM YÖNETİCİLERİMİZİN DUYARLİ OLDUĞUNA İNANİYORUM HEPSİ VAROLSUN HİZMETLERİ ÇOK AMMA BU KONU ÇOK ZAYİF KALDİ