3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Rüya gördü organlarını bağışladı

Zonguldak'ta, iki yıldır organ bağışında bulunmak istemesine rağmen annesinin itirazıyla bağışta bulunamayan 20 yaşındaki Sevcan Özelli, gördüğü rüya üzerine sağlık müdürlüğüne giderek organlarını bağışladı.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Muhasebe Bölümü öğrencisi olan ve aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kolları başkanlığında görev yapan Sevcan Özelli, organ bağışında bulunarak örnek bir davranışta bulundu.

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü'ne giderek organ bağış belgesini alan üniversite öğrencisi Sevcan Özelli, organ bağışının bir insanlık görevi olduğunu, kendisinin bu duyarlı davranışının tüm insanlara örnek olmasını istedi.

Yaklaşık iki yıldan bu tarafa organ bağışında bulunmak istediğini anlatan Özelli, şöyle konuştu: "Fakat annem bu konuda taraftar değildi. Akşam gördüğüm bir rüya üzerine sabah uyandığımda insanlara umut ışığı olabilmek için ve organlarımın çürüyerek bir işe yaramayacağını inandığım için İl Sağlık Müdürlüğüne giderek organ bağışı için müracaatta bulundum. Günümüzde organ bağışının ne kadar önemli olduğunu ve bi çok hastaya hayat vereceğimi biliyorum. Bunun için çevremde bulunan tüm arkadaşlarıma da tavsiye ederek kendilerinden organlarını bağışlamasını isteyeceğim."

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Orhan Şahin de, "Sevcan kardeşimizin tüm topluma örnek olacak bu davranışı bizi oldukça mutlu etmiştir. Sağlıklı her organ bağışlanabilir. Ülkemizde kalp, karaciğer, akciğer, pankreas, kalp kapağı, kemik iliği, böbrek, kornea tabakası başarıyla naklediliyor" dedi.

Dr. Orhan Şahin, Sevcan gibi duyarlı arkadaşların sayısı arttıkça Türkiye'de diyaliz ihtiyacı olan hastanın belki de kalmayacağını ve görmeyen gözlere de umut ışığı olacağını ifade etti. Şahin ayrıca, Atatürk Devlet Hastanesi Doku ve Organ Nakli Koordinatörü Uzman Dr. Yalçın Erdoğan'ın Zonguldak'ın çeşitli bölgelerinde organ bağışı ve nakli konusunda yaptığı bilgilendirme ve eğitim toplantılarının ne kadar faydalı ve önemli olduğunu gördüğünü belirterek teşekkür etti.

Sevcan Özelli'ye organ bağış kartını İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Orhan Şahin verdi.

iha
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 18:09:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?