3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Saadet Partisi'nden teröre tepki

Saadet Partisi (SP) Zonguldak İl Başkanı Necdet Sarı, Hakkari ve Diyarbakır’da gerçekleşen terör olaylarına tepki gösterdi.


Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Necdet Sarı Hakkari ve Diyarbakır’da gerçekleşen terör olaylarına tepki göstererek açıklamada bulundu.

Terör olaylarının son bulmasını isteyen Sarı, “Teröre verdiğimiz şehitler yüreğimizi dağlıyor. Son olarak Şemdinli’de verdiğimiz şehitler bir kez daha bayramlarımıza gölge, sevinçlerimize hüzün düşürdü. Ardından Diyarbakır’ımızda yüreğimizi dağlayan bir olay daha meydana geldi. Bu hain saldırılarda hayatını kaybeden güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Kederli ailelerine ve milletimize sabır niyaz ediyoruz. Sevr emellerinden hiçbir zaman vazgeçmemiş dış güçler, ülkemiz üzerindeki karanlık emellerini gerçekleştirmek için her türlü alçaklığa başvurmaktadır. Bunların başında da terör belası gelmektedir.

Bazı mihraklar taşeron PKK terör örgütü eliyle ülkemizi bölüp parçalamaya, milletimiz arasında düşmanlık tohumları ekmeye çalışmaktadır. Son günlerde bazı bölgelerimizde Türk-Kürt kardeşliğini bozmaya, etnik çatışma ortamı oluşturmaya yönelik girişimler dikkat çekmektedir. Önce Sakarya’da ardından geçtiğimiz hafta Balıkesir ve Adana’da yaşanan olaylar bu alçak planın göstergesidir. 17 askerimizin şehadetinin Balıkesir Altınova’da meydana gelen olayın hemen akabinde olması dikkat çekicidir” dedi.


Saadet Partisi İl Başkanı Sarı 26 Ekim’de de kongrelerinin gerçekleşeceğini belirterek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Ekim ayının son haftası 26 Ekim 2008 Pazar günü Saadet partisi büyük kongresini gerçekleştirecek. Bu kongre Saadet partisi için ‘Açılım ve Atılım kongresi’ olacaktır. Açılımdan anlamamız gereken yeni bir yapılanma. Saadet partililer olarak bizler temel dinamiklerimiz itibariyle milletin gerçek manada temsilcisi olan tek parti olduğumuza bütün kalbimizle inanıyoruz. Bunun için ‘Açılım ve Atılım’ diyoruz. Bu kongre vesilesiyle hemşerilerimizi saadet partisi saflarında beraber çalışmaya, Zonguldak için Türkiye için ter dökmeye çağırıyor ‘Açılım ve Atılım’ çalışmalarımızda omuz omuza olmaya davet ediyoruz. Kongremizin Zonguldak’ımıza, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 16:24:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?