3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Sağlık Kent'e yer aranıyor

Zonguldak Valisi Erdal Ata, hastanelerin tek merkezde birleştirilmesi projesini anlattı.


Sağlık Bakanlığı’nın hastaneleri tek merkezde toplama projesinin Zonguldak’ta da hayata geçeceği kaydedildi.

Yer arayışlarını sürdüren Vali Erdal Ata, henüz bir karar verilmediğini ifade etti. Uygulama ile daha az maliyetle daha iyi hizmet verilmesi amaçlandığı belirtildi. Sağlık Bakanlığı hastanelerin tek bir merkezde birleşmesini amaçlayan ‘Sağlık kent’ projesini Zonguldak’ta hayata geçirmek için harekete geçti. Kocaeli Valiliği döneminde bu amaçla Özel İdare’nin 200 bin metrekare arazisini Sağlık Bakanlığı’na tahsis eden Vali Erdal Ata, Zonguldak’ta ki yer arayışlarını hızlandırdı.

Ciddi bir yer sıkıntısıyla karşı karşıya olduklarını belirten Ata proje hakkında bilgiler verdi. Uygulama konusunda bir çok ilde çalışma başlatıldığına değinen Ata şunları söyledi:
“Sağlık Bakanlığı’nın bu yöndeki projesi hastanelerin tek merkezde toplanmasını amaçlıyor. Bu şekilde bir sağlık kent oluşturulması gündemde. Belirlenecek yerde yapılacak modern binalarda daha iyi şartlarda, daha az maliyetlerle hizmet kalitesinin arttırılması amaçlanıyor. Her hastaneye tomografi, röntgen, ultrason gibi cihazlar alınıyor. Bunların maliyeti çok yüksek. Bir çoğu da verimsiz çalıştırılıyor.

Benzer sıkıntı doktorlarımız ve müdahale açısından da yaşanıyor. Kadın Doğum Hastanemiz var. İhtisas alanı belli. Ancak doğum yapacak kişinin kalp hastalığı var ve bu yönde bir müdahale söz konusu ise uzman hekim bulunamıyor. O zaman diğer hastanelerde uzman doktor arayışına giriliyor. Zaman zaman istenmeyen aksaklıların yaşanması da bu yüzden. Hastanelerimiz fiziki olarak eski ve yetersizlikler var. Yer konusunda sıkıntımız var. Böyle bir projeyi gerçekleştirecek alanı bulmaya çalışıyoruz. Kok fabrikasının bulunduğu alanda, Bağlık Mahallesi’nde incelemelerde bulunduk. Uygun arazi bulup Sağlık Bakanlığı’na devretmeye çalışıyoruz” dedi.
Uygun arazi bulunması durumunda birkaç yılda hayata geçmesi beklenen proje ile Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi dışındaki tüm hastaneler Sağlık Kent’te birleşecek.

İha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 14:30:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?