3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Sağlıkçılar Gazze'ye gitmek istiyor

Zonguldak'ta 26 sağlık çalışanı, Gazze'ye yardıma gitmek için Sağlık Müdürlüğü'ne dilekçe verdi.
Sağlık-Sen Zonguldak Şubesi'ne üye 26 sağlık çalışanı, Sağlık Bakanlığı'na iletilmek üzere savaş bölgesine gönüllü gitmek için Sağlık Müdürlüğü'ne dilekçe verdi. Aralarında 6 doktor, 7 laborant, 6 röntgen, üç anestezi uzmanı, iki sağlık memuru ve iki şoför bulunan 26 kişi, İl Sağlık Müdürlüğü'ne dilekçelerini teslim etti. İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Nazım Erduran, sağlık çalışanlarının devletten yolluk ve harcırah istemediğini belirtti.

Başkan Erduran, 9 Aralık Cuma günü Memur-Sen'in de kermes düzenleyerek gelirini Gazze'ye bağışlayacaklarını belirtti. Erduran, Filistin'de yaşanan insanlık ayıbına, televizyon başında ağlamaktansa somut bir şeyler yapmak zamanı geldiğini belirterek şöyle konuştu: "Birleşmiş Milletlerin (BM), NATO'nun ve hiçbir uluslararası kuruluşun çıkıp söyleyemediğini, Zonguldak'ta bir avuç sağlık çalışanımız söylemiş hepsi de 'bizi oraya götürün' demiştir. Zulüm karşısında susan dilsiz şeytandır. Sağlık-Sen üyesi çalışanlarımızın takdire şayan bu tutumları gözlerimizi yaşartmıştır. Sağlık-Sen Genel Başkanı ve Konfederasyon Başkanımız da bizzat arayarak arkadaşları tebrik etti."


Öte yandan Memur-Sen çatısı altında yardım kuruluşlarının bir araya gelerek tüm yurtta başlattığı kampanyaya ilde de Memur-Sen öncülüğünde 9 Aralık Cuma günü yapılacak kermesle önemli miktarda ayni yardım toplanacağı belirtildi.
Sağlık-Sen Zonguldak Şubesi üyeleri, üç yıl önce yaşanan Lübnan saldırısında da bölgeye gitmek için başvuruda bulunmuştu.

İha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 14:50:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Barış FİDAN IP: 88.248.254.xxx Tarih : 8.01.2009 23:07:20

Katılan bütün delikanlı arkadaşlara helal olsun. Başımızı daha da diktiler