3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Sahada vidanjör!

Zonguldak'ta oynanan amatör küme maçında ilginç görüntüler ortaya çıktı. Sahadan yaklaşık 6 ton su boşaltan vidanjör, çamura saplanınca güçlükle kurtarıldı.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos Beldesi Filyos sahası, 2 gündür etkili olan sağanak yağış nedeniyle sular altında kaldı.

Maçın oynanması için önce sahadaki kanallar açılarak su boşaltılmas istendi, devam eden yağmur nedeniyle sahadaki suyun temizlenememesi üzerine bu kez belediyeye ait vidanjör getirilerek, sular çekildi. Suları boşaltmak için sahadan çıkmak isteyen vidanjör çamura saplandı. Güçlükle çamurdan çıkarılan vidanjör, sahadan çektiği yaklaşık 6 ton suyu dışarıya boşalttı. Yağmurun devam ettiği ve bataklığı andıran sahada karşı karşıya gelecek olan Saltukova-Perşembe Belediyespor maçı orta hakemi Örsan Koroş, maçı tatil etti.

Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü maçın tehir edilmesine tepki gösterdi. Adil Düzlü, "Gördüğümüz kadarıyla sahanın içersinde yağmurdan dolayı, müsabakanın oynanmasına mani olacak herhangi bir sebep yoktur. 'Kasıtlı' olduğunu söylemek istemiyorum ama amatör sporun nasıl yürüdüğünü amatör sporun zorluklarının neler olduğunu farkına varmadıklarını hissetmiş bulunmaktayım.

Federasyonun ve yetkililerin bu konuda acilen uyarılmalarını istiyorum. Müsabakanın oynanmasını etki edecek seviyede, herhangi bir su birikintisi görülmemektedir. Burada bir miktar su birikmiş ama bu bile engel değil, buna rağmen biz Saltukova'dan vidanjörümüzü getirerek 10 dakika gibi kısa süre içersinde suyu boşalttık. Bundan sonra oynanacak müsabaka gösterilerek maçın tehir edildiğini öğrendim.

Oyuncular toparlamakta, araç kiralamakta ve kendilerini hazırlamaktalar ama nedense böyle basit meseleler yüzünden bu maçın oynanmaması yöneticiler ve idareciler olarak bizi çileden çıkartmaktadır. Biz bu konuda acilen tedbir alınmasını istiyoruz. Gereken neyse bunun yapılmasını istiyoruz. Gözlemciler veya federasyon yetkilisi nasıl bir rapor tuttu bunu bilmiyorum. Nihai kararı hakemlerimiz verecektir" dedi.

İLKEL KOŞULLARLA SAHA DÜZLENMEYE ÇALIŞIRKEN, SAHA KENARINDAKİ KULÜBELER SU ALTINDA KALDI

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos Beldesi Filyos sahasında, müsabakanın oynandığı esnada aniden bastıran yağmur, sahadaki futbolcu, hakem ve görevlilere zor anlar yaşattı. Kulübelerin de su altında kaldığı saha, ilkel tekniklerle düzeltilmeye çalışıldı.

Zonguldak' Çaycuma ilçesi Filyos Beldesi'nde bulunan Filyos Sahası'nda oynanan Süper Amatör Küme müsabakasında Filyosateşspor ile Çaycumaspor karşı karşıya geldi. Maçın ilk dakikaları ile başlayan sağanak yağış şiddetini arttırınca sahayı su bastı.

Devam eden yağmur ve sahadaki su birikintileri nedeniyle şiddetini artıran yağmur ve sahayı basan sular nedeniyle futbolcu, hakem, saha görevlileri ve basın mensupları da zor anlar yaşadı. Maç öncesinde bataklığı andıran saha, ilkel yöntemlerle düzeltilmeye çalışıldı. 2 demir rayı, telle bağlanılarak, taraftar, yönetici ve saha görevlileri tarafından çekilmek istendi. İnsan gücüyle olmayınca belediyeye ait bir araca bağlanan demir raylar, araçla çekilerek saha düzlendi.

Saha görevlisinin güçlükle çizdiği sahada yağmur nedeniyle kısa sürede gözükmez hale gelmesi üzerine maç oynatılamadı. Maçın orta hakemi Şenol Kösekahya, devre arasında yaptığı kontrollerinin ardından maçı tehir etti. Maçın hakemi Kösekahya, ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ancak yağan şiddetli yağmur nedeniyle sahanın elverişsiz hale gelmesi nedeniyle maçı tehir etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Çaycumaspor'un kendi seyircisi önünde ilk yarıyı 2-0 önde kapattığı maç, ertelendi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 19:09:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?